Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádkozz érte, mielőtt kifizetnéd!

2019. november 11. 03:00 - K. Juc

20191011.jpg

„Mostanáig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek, és meg fogjátok kapni, így örömötök a lehető legteljesebb öröm lesz” (Jn 16,24 NCV fordítás).

Anyagi nehézségeid vannak, és Istenre vársz, hogy segítsen?

Isten megígérte, hogy be fogja tölteni anyagi szükségeidet. Csak arra vár, hogy kérd a segítségét. Az Úr sosem zárja be a tárházát, amíg be nem zárod a szád. 

Az egyik oka annak, hogy olyan kevés csodát élünk át, hogy nem kérjük azokat. Krisztus helyett a hitelfelvételekre alapozzuk az életünket. Ha van valami, amire szükségünk van, ahelyett, hogy megállnánk, és Istentől kérnénk – mielőtt még eszünkbe jutna, hogy Istentől kérjük –, máris használjuk hitelkártyánkat. A hitelben bízunk Krisztus helyett.

Ha szeretnéd látni, Isten munkáját életedben, akkor imádkozz érte, mielőtt kifizetnéd! Szoktál imádkozni nagyobb vásárlásokért, mielőtt elintézed? Vagy csak a hitelkártyáddal gondoskodsz róla? Minden alkalommal, amikor azt a hitelkártyát használod, mielőtt imádkozol érte, rövidzárlatot okozol, és kizársz egy lehetséges csodát az életedből. Mielőtt megvennél valamit, miért nem kérdezed meg arról először Istent?

Isten nem fog mindent megadni, amiért imádkozol, de van néhány dolog, amiket igenis meg akar adni neked csak azért, hogy csodát tehessen az életedben. Sok embernek azért nem volt még soha pénzügyi válasza az imájára, mert sosem imádkoztak konkrétan. 

„Mostanáig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek, és meg fogjátok kapni, így örömötök a lehető legteljesebb öröm lesz” (Jn 16,24 NCV fordítás). Tudod, miért szeretné Isten, hogy megtanulj imában kérni dolgokat? Azért, hogy megadhassa azokat, és így tele leszel örömmel. Isten szerető Apa. Ő nem egy égben ülő szörny, aki csak arra vár, hogy megszégyeníthesse az életed. Ő meg akarja áldani az életed. Csak kérned kell.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen kapcsolat van az imaéleted és a vásárlási szokásaid között?
  • Mi a családi vezérelv, amikor döntötök a nagyobb tételek megvásárlásáról?
  • Miben látszik meg az életeden, hogy mennyire bízol Istenben az anyagiak terén? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása