Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szeretnél olyan lenni, mint Jézus? Tölts időt vele!

2019. november 21. 03:00 - Anika Enikő

20191121.jpg

„Közben le ne vegyük a szemünket Jézusról, aki hitünk elkezdője és befejezője” (Zsid 12,2 NLT fordítás).

Valószínűleg hallottad ezt a régi klisét: „Nem szárnyalhatsz a sasokkal, ha a pulykákkal futsz." Ez nagyszerű lecke a gyermekeink számára, de a saját lelki életünkre nézve is vannak következményei.

Bizonyos kapcsolatokba kevesebb időt kellene fektetni, mert lehúznak. Ha olyan emberekkel töltesz időt, akiknek nincsenek ambícióik, akkor neked sem lesz. Ha kritikus emberekkel lógsz, akkor kritikussá fogsz válni. Azok az emberek, akikkel a legtöbb időt töltöd, nap mint nap hatással lesznek arra, hogy milyen vagy.

A Biblia ezt mondja a szellemi növekedésünkről: „Közben le ne vegyük a szemünket Jézusról, aki hitünk elkezdője és befejezője” (Zsid 12,2 NLT fordítás).

Ezért olyan fontos, hogy tölts időt minden nap Jézussal, hisz a lelki növekedésed függ ettől. Jézushoz hasonlóvá akkor válsz, amikor időt töltesz vele.

Javaslom, hogy találj egy olyan helyet, ahol időt tölthetsz Istennel minden nap. Kezdj 5, 10 majd 15 perccel minden nap. Nem számít, mikor szánsz erre időt, csak tedd meg! Fogd a Bibliádat, a kedvenc székedet, olvass egy pár percet, és aztán beszélgess Istennel arról, hogy mi zajlik az életedben.

Még Jézusnak is szokása volt elvonulni egy olyan helyre, ahol a mennyei Atyával tudott beszélgetni. Lukács evangéliuma 22. részének 39. versében olvassuk, hogy „szokásához híven” az Olajfák Hegyére ment imádkozni.

Ha Jézus akart időt tölteni Atyjával, akkor ez a szokás a te életedben is hasznos lenne? Ez az egyetlen módja annak, hogy igazán hasonlóvá válj hozzá.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan hatnak az életedre azok az emberek, akikkel időt töltesz?
  • Melyek azok a küzdelmek, amelyekkel szembesültél, amikor megpróbáltál következetesen időt tölteni Jézussal?
  • Mi az az egy változás vagy változtatás, amit a napi rutinodba bevezethetnél ahhoz, hogy nagyobb következetességgel tarts csendességi időt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása