Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bármit is csinálsz, szolgálatként tedd!

2019. november 25. 03:00 - Lilla:)

20191125.jpg

„Bármit is tesztek, akár szóban, akár cselekedetben, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek hálát adva az Atya Istennek őáltala” (Kol 3,17 NIV fordítás).

Isten arra hívott el, hogy lelkész légy.

Lehet, hogy sosem prédikálsz majd istentiszteleten. Előfordulhat, hogy sosem vezetsz le egy esküvőt vagy egy temetést. Az is lehetséges, hogy sosem leszel egy gyülekezet vezetője.

Azonban afelől ne legyen kétséged, hogy ha Jézust követed, akkor lelkész vagy.

Isten arra hívott el, hogy kettős hivatású lelkész legyél. Mit is jelent ez? Gondolj a bifokális szóra. Azokat a szemüvegeket hívják így, amelyek lehetővé teszik, hogy a használója egyszerre nézzen tisztán messzire és egészen közelre is.

Amikor Jézust követed, mindent két okból kifolyólag teszel, nem egy miatt: hogy másoknak segíts, és dicsőítsd vele Istent. Ez tesz téged kettős hivatású lelkésszé, mindegy hogy kamionsofőr, ügyvéd, házmester vagy olyan szülő vagy, aki otthon maradt a gyermekével. Van egy állásod, és annak betöltése során úgy kell munkálkodnod, hogy segíts másoknak, és dicsőítsd Istent.

A Biblia ezt mondja erről a kolossébeliekhez írt levél 3. részének 17. versében: „Bármit is tesztek, akár szóban, akár cselekedetben, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek hálát adva az Atya Istennek őáltala” (NIV fordítás).

Ez az igerész emlékeztet minket arra, hogy bármit is teszünk, az szolgálat és áldás lehet, ha Isten dicsőségére, valamint mások segítségére szolgál. Bármit is teszel, Jézus nevében tedd! Lehet szolgálat az, ha kiviszed a szemetet, kicserélsz egy koszos pelenkát, vagy kitakarítod a nappalit.

A Biblia azt mondja, hogy amíg helyes a motivációd, bármit is teszel, az szolgálattá válhat. Ez azt jelenti, hogy az alantas feladatok is jelentőségteljessé válhatnak, amikor Isten iránti szeretetből végzed el őket.

Amikor ebből a nézőpontból tekintesz az életre, minden, amit teszel, lényegessé válik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változtatja meg a hozzáállásodat az általad jelentéktelennek tartott feladatok irányába a Bibliának az a tanítása, hogy mindent az Úrért tegyetek?
  • Hogyan befolyásolja a kettős hivatású lelkészként való elhívásod azt, hogy miként tekintesz a munkádra? 
  • Mely feladatra küzdelem úgy tekintened, hogy azzal másokat segítesz, és Isten dicsőségére végzed? Szerinted miért van ez így?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása