Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan váljunk istenfélő optimistává?

2019. december 08. 03:00 - Lilla:)

20191208.jpg

„A ti hitetek szerint történjen veletek!” (Mt 9,29 NIV fordítás).

Kétféle ember létezik: azok, akik felébrednek, és azt mondják: „Jó reggelt, Istenem!”, és azok, akik felébrednek, és azt mondják: „Jóisten, reggel van?!”

Hajlamosak vagyunk úgy érezni magunkat, ahogyan azt megjósoljuk. Azt látni, amire számítunk, hogy látni fogunk. Azt hallani, amire számítunk, hogy hallani fogunk. Úgy cselekedni, ahogy gondoljuk, hogy cselekedni fogunk. Beállítottuk magunkat kudarcra vagy sikerre – beteljesedésre vagy csalódottságra – a hitünk szintjétől függően.

Hit által élni azt jelenti, hogy a legjobbra számítunk.

Máté evangéliumának 9. részében a 29. vers azt mondja: „A ti hitetek szerint történjen veletek!” (NIV fordítás).

A hit egy pozitív számítás. Számítasz arra, hogy Isten válaszol. Számítasz arra, hogy megérkezik a megoldás. Számítasz arra, hogy működnek a dolgok. Számítasz a sikerre. Számítasz arra, hogy minden a helyére kerül. A pozitív várakozás maga a hit.

Keresztényként nem hiszünk abban, hogy minden jóra fordul majd az életben, nem számít, hogy milyen stabil hitünk van. Egyszerűen ez nem lehetséges a bűnnel teli világban. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy Isten a javunkon munkálkodik. Rábízhatjuk a jövőnket, mert ő sokkal jobban tudja, mint mi, hogy mi a legjobb számunkra: segít, hogy egyre jobban hasonlítsunk rá.

Hit által élni nem azt jelenti, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül nézel mindent. Ez azt jelenti, hogy bízol benne, hogy Isten mindig munkálkodik, így számíthatsz rá, hogy működni fognak a dolgok épp úgy, ahogy ő tervezi azokat. Ez nagy hitet adhat neked. Ez az igazság felépítheti a feltétlen bizalmat.

Hogy istenfélő optimistává válj, számíts Istenre, hogy dolgozni fog az életedben és a világban. Számíts rá, hogy megtartja az ígéreteit. Számíts rá, hogy be akarja teljesíteni akaratát rajtad keresztül. És számíts rá, hogy mindennel ellát téged, ami szükséges ahhoz, hogy ezt megtedd.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj a reggeli rutinodra! Hogyan befolyásolja ez a napod hátralevő részét?
  • Mik az első gondolataid, amikor reggel felébredsz? És amikor este lefekszel? Hogyan tükrözik azt, amiben számítasz Istenre?
  • Miért kellene megnyugvást adnia és építenie a hitedet annak, hogy tudod: Isten többet tud, mint te, és jobban ismer téged, mint te magadat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása