Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Valódi identitásod ismerete meghatározza a rendeltetésed

2020. január 05. 03:00 - nagynikoletta

20200105.jpg

„Mózes hit által elhagyta Egyiptom földjét, nem félve a király haragjától. Kitartott, mert szemeit azon tartotta, aki láthatatlan” (Zsid 11,27 NLT fordítás).

A saját identitásod meghatározza a rendeltetésed. Ez egy igazán nagy kijelentés. Mózes életében azonban láthatjuk, hogy helytálló. Miután Mózes ráébredt, ki is ő, az élete teljesen új irányt vett.

A zsidókhoz írt levél 11. részének 27. verse azt mondja: „Mózes hit által elhagyta Egyiptom földjét, nem félve a király haragjától. Kitartott, mert szemeit azon tartotta, aki láthatatlan” (NLT fordítás).

A valódi identitásod ismerete két dolgot eredményez: bátorságot ad ahhoz, hogy elengedd a múltat, és ahhoz, hogy elindulj a jövő felé.

Mózes „elhagyta Egyiptom földjét”. Megvolt benne a bátorság ahhoz, hogy elengedje a múltját.

A Bibliában Egyiptom mindig a rabszolgaságot és a fogságot jelképezi. Íme tehát a kérdés: mi a te Egyiptomod? Mi az, ami rabul ejt és irányít téged? Megvan benned a bátorság, hogy magad mögött hagyd? A valódi identitásod ismerete bátorságot ad neked.

Azután „kitartott”. Megvolt benne a bátorság ahhoz, hogy elinduljon a jövője, a rendeltetése felé.

A saját identitásod ismerete megadja a bátorságot ahhoz, hogy elindulj az új rendeltetésed felé. A Biblia azt mondja: „Azért, ha valaki Krisztusban van, ő új teremtmény: a régi dolgok elmúlnak; íme, minden újjá lesz” (2Kor 5,17 KJV fordítás).

Amikor befogadod Jézust hit által, Isten megbocsátja bűneidet. Ad neked egy teljesen új identitást Krisztusban. Az emberek olykor ezt nevezik „újjászületésnek”. Új kezdet, tiszta lap, új rendeltetés.

Amint felfedezte Mózes valódi identitását, a rendeltetésére összpontosított. Olyan volt, mint egy olimpiai futó, aki nem néz sem jobbra, sem balra, hanem csak előre a cél felé.

A zsidókhoz írt levél 12. részének 2. verse azt mondja: „Tartsátok a szemeiteket Jézuson, aki mind elkezdte, mind befejezte ezt a versenyt, amelyben vagyunk” (The Message fordítás).

Továbbá Pál levele a kolosséiakhoz 3. részének 1. és 2. verse így fogalmaz: „Szegezzétek tekinteteteket a menny valósága felé, ahol Krisztus ül! [...] Gondoljatok a menny dolgaira, ne pedig a földiekre!” (NLT fordítás).

Amikor Isten megajándékoz egy új identitással, összpontosíthatsz a hosszú távú dolgokra. Nem mások értékrendjére vagy véleményére, hanem a menny valóságára és arra a versenyre, amelyet Isten adott neked, hogy megfusd.

Ismerd meg a saját identitásodat! Hagyd magad mögött a múltad! Haladj előre a rendeltetésed felé!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A múltad melyik részét kellene magad mögött hagynod?
  • Mikor találod a legnehezebbnek, hogy szemeidet Jézusra szegezve tartsd?
  • Milyen konkrét lépést tehetnél meg ma, hogy elindulj az Istentől kapott rendeltetésed felé?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása