Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne add fel a helyes dolog cselekvését!

2020. január 23. 03:00 - gerbeaud

20200123.jpg

„Mi pedig ne fáradjunk el a helyes dolog cselekvésében, mert egy idő után le fogjuk aratni az áldás gyümölcsét, ha el nem bátortalanodunk és fel nem adjuk” (Gal 6,9 TLB fordítás).

Ha a dolgok nem történnek meg azonnal vagy akkor, amikor szerinted meg kéne történniük, attól még nem szabad feladnod. Szorgalmasnak és kitartónak kell lenned.

A Biblia azt mondja: „Mi pedig ne fáradjunk el a helyes dolog cselekvésében, mert egy idő után le fogjuk aratni az áldás gyümölcsét, ha el nem bátortalanodunk és fel nem adjuk” (Gal 6,9 TLB fordítás).

Van valami, amit fel akarsz adni? Talán a házasságodat. Úgy tűnik, mintha halott lenne, és nem tartana sehova. Talán a karrieredet. Számtalanszor próbálkoztál kitűnni, de csak nem történik semmi. Talán egy álmot vagy egy célt vagy épp saját magadat akarod feladni. 

Egy fontos dolgot tudnod kell! Évezredekkel azelőtt, hogy megszülettél volna, Isten tudta, hogy ma ezt olvasni fogod, tehát lehet, hogy Isten velem mondatja neked mint barátnak: ne add fel!

Az alagút most rendkívül sötétnek tűnhet, de mindig van fény a végén. Ez egészen közel is lehet. Isten ismer és szeret téged, és van egy olyan célod, amit Isten egyedülállóan neked gondolt ki, hogy megvalósítsd.

Ne hidd azt, hogy nem számít, amit teszel! Ne add fel a helyes dolog cselekvését! Ne hidd azt, hogy bárkinek jobb lesz nélküled! Ez magának az ördögnek a hazugsága. Emlékezz arra, hogy mit mondott Isten rólad! Emlékezz arra, hogy ő meg akar áldani téged!

Ne add fel! Nézz fel Istenre! Találj egy lelki családot – egy templomi közösséget és egy kiscsoportot –, hogy a nehéz időkön átsegítsen. Elmélkedj Isten igéjén, hogy abból meríts biztatást!

Legfőképp, ne mondj le Istenről! Ő sosem fog lemondani rólad!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit készülsz ma feladni? Miért tűnik az neked zsákutcának?
  • Hogyan tud egy kiscsoport mint lelki család átsegíteni téged a nehéz időkön? Hogyan tudtál te ilyen bátorító jellegű segítséget nyújtani másoknak?
  • Van-e olyan „helyes dolog”, amit teszel, és éppen kimerített? Miért akarhatja Isten, hogy azt mégis folytasd?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása