Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan tudod a pénzed a legjobban felhasználni?

2020. február 02. 03:00 - Besther

20200202.jpg

„Azt mondom nektek, használjátok a világi gazdagságot, hogy barátokat szerezzetek magatoknak, hogy amikor az elfogy, örömmel fogadjanak majd titeket az örök lakóhelyeken” (Lk 16,9 NIV fordítás).

A pénzed felhasználásának legjobb módja, ha másokat segítesz abban, hogy a mennybe jussanak. Jézus ezt mondja: „Azt mondom nektek, használjátok a világi gazdagságot, hogy barátokat szerezzetek magatoknak, hogy amikor az elfogy, örömmel fogadjanak majd titeket az örök lakóhelyeken” (Lk 16,9 NIV fordítás).

Mi az, amit nem mond itt Jézus? Nem mondja, hogy „jegyet tudsz venni” a mennybe, mert nem is lehet. Jézus már megfizette ennek az árát a kereszten. Nem mondja, hogy megveheted az üdvösségedet, mert nem tudod megvenni. Ingyen van. Ajándék. És kegyelem által.

Jézus itt azt mondja, hogy a pénzed használd arra, hogy emberi kapcsolatokat, lelki barátságokat építs, amik örökké tartanak. Használd a vagyonodat arra, hogy jó irányba befolyásold a dolgokat!

Amikor arra használod a pénzed, hogy az embereket közelebb vidd Jézushoz, hogy megismerhessék őt, akkor barátokat szerzel az örökkévalóságra, és jutalmat is nyersz az örökkévalóságra.

Képzeld el, amikor egy nap meg fogsz halni, és a mennybe kerülsz, találkozol majd emberek százaival, akik ott állnak a menny kapujában, tapsolnak, éljeneznek, és azt kiabálják: „Rád vártunk! Olyan boldogok vagyunk, hogy megérkeztél! Mi mind azért lehetünk itt, mert te pénzt áldoztál arra, hogy mi meghalljuk az evangéliumot. Egy életre, vagyis inkább egy örökkévalóságra a barátaid és a lekötelezettjeid vagyunk! Ha nem így használtad volna a pénzed, akkor nem hallottuk volna, hogy miként juthatunk a mennybe.”

Te is költesz ilyesmire a pénzedből? Fog bárki is a mennybe kerülni azért, mert te pénzt áldoztál rá?

Amikor vásárolsz egy Bibliát, és odaadod valakinek, akinek nincs, akkor már kincset szereztél a mennyben. Amikor pénzt szánsz egy olyan szolgálatra, mely az örömhírt terjeszti a világon, akkor már az örökkévalóságba fektettél be. Amikor egy gyülekezeti ház felépítését segíted, mely utat mutat Isten megismeréséhez, akkor kincset szereztél a mennyben.

Ez a pénzed felhasználásának a lehető legjobb módja, mert már „előre küldöd” azt. A pénzt nem viheted magaddal a mennybe, de „előre küldheted” oda. Hogyan? Úgy, hogy emberekbe fekteted be, akik majd ott lesznek veled a mennyben!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi lehetne például az, amibe be tudnál fektetni most, és az örökkévalóságban lenne eredménye?
  • Hová fekteted be jelenleg a legtöbb pénzed? Mennyiben igaz erre az, hogy emberekbe és az ő örökkévalóságban töltött jövőjükbe fektetsz be?
  • Hogyan tudod az örökkévalóság távlatát a hétköznapokon is szem előtt tartani, hogy bölcs pénzügyi döntéseket tudj hozni akár nagy, akár kis dolgokban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása