Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az alázat választás kérdése

2020. június 05. 03:00 - FodorImi

20200605.jpg

„Alázzátok meg magatokat Isten hatalmas ereje alatt, és a megfelelő időben ő majd felemel dicsőségben” (1Pt 5,6  NLT fordítás).

Mikor sikeres vagy, sokkal könnyebb nagyot bukni, mint sikeresnek maradni. Hajlamosak vagyunk büszkévé válni és megfeledkezni Istenről, a siker pedig elporlad, amikor ezt tesszük.

Ha ebben a helyzetben találod magad, az első lépés, amit meg kell tenned, végérvényesen meghatározó.

A Biblia azt mondja: „Lásd meg, milyen messze estél! Bánd meg bűnödet, és tedd azokat a dolgokat, amelyeket először cselekedtél. Ha nem bánod meg bűneidet, akkor eljövök hozzád” (Jel 2,5 NIV fordítás).

Ha büszkévé lettél, meg kell bánnod a bűnödet. Ez azt jelenti, hogy megváltoztatod a gondolkodásodat. Eddig egyféleképpen gondolkodtál az életedről, most pedig másképpen fogsz.

Miért bánd meg a bűnödet? Mert az alázat választás. A Szentírás sehol sem mondja, hogy imádkozzunk Istenhez, hogy tegyen minket alázatossá. Ez egy olyan valami, amit te választasz magadnak.

A Biblia azt mondja: „Alázzátok meg magatokat Isten hatalmas ereje alatt, és a megfelelő időben ő majd felemel dicsőségben” (1Pt 5,6 NLT fordítás).

A büszkeség és az alázat közötti különbség ez: a büszkeség az, amikor olyan dolgokért fogadsz el elismerést, amit Isten vagy más emberek tettek rajtad keresztül és érted. Az alázat nem azt jelenti, hogy kevesebbet gondolsz magadra, hanem azt jelenti, hogy többet gondolsz Istenre és másokra.

Ha már megtapasztaltad a sikert, és kezdesz büszkévé válni, bánd meg a bűnödet – még ma! Változtasd meg a nézőpontodat arról, hogy ki vagy, és honnan ered a sikered.

A Biblia azt mondja: Akik felmagasztalják magukat, megaláztatnak, és akik megalázzák magukat, felmagasztaltatnak” (Mt 23,12 NIV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Min változtat az, hogyha látszólag jelentéktelen, kis dolgokban is az alázatot választjuk csakúgy, mint szembetűnőbb esetekben?
  • Életed mely területén tűnsz túlságosan érzékenynek a büszkeségre? Miért gondolod, hogy ez a helyzet?
  • Szükséged van arra, hogy megbánd a büszkeségedet? Fordíts rá időt, hogy megtedd most.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása