Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az életen át tartó tanulás választással kezdődik

2020. június 07. 03:00 - Tomes Lívia

20200607.jpg

„Kötelezd el magad a tanítások mellett, figyelmesen hallgass a tudás szavaira!” (Péld 23,12 NLT fordítás).

Az életen át tartó tanulás választással kezdődik. Ezt a választást csak te teheted meg. Ez nagyon fontos döntés, amely kihat az egész életedre.

A Biblia ezt mondja: „Kötelezd el magad a tanítások mellett, figyelmesen hallgass a tudás szavaira!” (Péld 23,12 NLT fordítás).

Én 15 évesen hoztam meg a döntést, hogy mindig tanulni fogok. Azt mondtam, hogy annyit tanulok, amennyit csak képes vagyok. Több éven keresztül minden nap elolvastam legalább egy könyvet. A könyvek megnyitják az ajtót az összes elképzelhető témában.

A tanulás nem fejeződik be azzal, hogy leérettségizel vagy diplomát szerzel.  Sokan mondják: „Örülök, hogy befejeztem a tanulást, most már végre elkezdhetem a karrierem.” Ha ilyet hall Isten, csak nevet rajta, mert ő még sokkal többet akar neked megtanítani. Soha ne hagyd abba a tanulást!

Nem csak az életünk egy szakaszában tanulunk. Ez maga az élet! Isten azt akarja, hogy minden nap tanulj valami újat. Soha ne hagyd abba!

Még ebben az évben kezdj el valami újat tanulni vagy elsajátítani egy új készséget! Isten azt akarja, hogy növekedj. Több és jobb legyél egy év múlva, mint most vagy!

A te érdeked, hogy ezt megtedd. Az életen át tartó tanulás jobb vezetővé, jobb szülővé, jobb házastárssá és jobb baráttá tesz. Hatékonyabbá tesz a munkádban. Mind sikert, mind nyereséget hoz.

A Biblia azt mondja: „Ha a fejsze tompa, és nincs megélezve, több erőre van szükség, de a készség sikert hoz” (Préd 10,10 NIV fordítás).

Ha fát szeretnél vágni, és azt egy tompa élű fejszével teszed, akkor az a munka sokkal több energiát vesz igénybe. De ha éles a fejsze (amit ez a vers készségnek mond), akkor nem kell olyan nagy erőfeszítést tenned.

A Biblia azt mondja, hogy okosan kell dolgoznod, és nem feltétlenül keményebben. Soha nem elvesztegetett idő, amikor a fejszédet élesíted.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan szeretsz jobban újat tanulni vagy valami új készséget elsajátítani (órákra járni, könyvből tanulni vagy beszélni egy mentorral)? Hogyan segíthet ez téged az életen át tartó tanulásban?
  • Mi az, amit (meg)tanultál ebben az évben, és ami igazán segített az életedben?
  • Vedd figyelembe, hogy amikor olvasod a Napi remény áhítatokat vagy egy könyvet, vagy egy szemináriumon veszel részt, akkor élesíted a szellemi-lelki fejszédet. Milyen más módon tudod még élesíteni a fejszédet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.31.)

Ha még soha nem hívtad be Jézust a szívedbe, azt szeretném, ha megragadnád ezt a lehetőséget. Mondd el ezt az imát:

„Drága Istenem, nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy velem vagy, és hogy elküldted Jézust, hogy megmentsen engem.

Elismerem, hogy szükségem van Jézusra mint Megváltómra, és ma a szívembe szeretném hívni őt. Személyes kapcsolatban akarok lenni Jézussal. Követni akarom őt, és azt tenni, amit ő mond.

Arra kérlek, hogy szabadíts meg a múltamtól, a megbánt dolgoktól, a hibáimtól, a bűneimtől, a rossz szokásaimtól, a fájdalmaimtól és a csalódásaimtól! Kérlek, ments meg engem, és használj a te céljaidra! Szeretném megtudni, miért teremtettél engem erre a földre. És teljesíteni szeretném azt, amire teremtettél és elhívtál. Szeretném megtanulni, hogyan kell szeretni és bízni benned, és szeretnék örökre a te családodhoz tartozni.”

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása