Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem kell egyedül szembenézned a jövővel

2020. július 07. 03:00 - Lilla:)

rainbow-1149610_1920.jpg

„Ha mély vizeken kelsz át, én veled vagyok, és ha a nehézségek folyóján, azok nem sodornak el. Ha a zsarnokság tűzében jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged” (Ézs 43,2 NLT fordítás).

Stresszes és bizonytalan időket élünk, melynek során lehet, hogy úgy érzed, egyedül kell mindezen keresztülmenned.

Azonban nem vagy egyedül! Isten látja, hogy mi történik veled. Ő törődik azzal, hogy min mész keresztül. Ott van melletted, nem számít, hogy milyen helyzetbe kerülsz, vagy milyen körülményekkel kell szembenézned.

Semmitől sem kell félned, ha tudod, hogy Isten ott van a közelben. Nem számít, hogy mit tartogat a jövő, nem egyedül kell majd megbirkóznod vele. A Bibliában, Mózes ötödik könyve 31. fejezetének 6. versében azt olvassuk: „Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el” (NLT fordítás).

A Sátán a kétség és félelem mindenféle magját ülteti el az elmédben, mint például „Mi lesz ha beteg leszek?”, vagy „Mi lesz ha összeomlik a gazdaság?”, vagy „Mi lesz ha elvesztem a munkám?” Kétségtelenül szembe kell majd nézned az aggódással más okok miatt is.

Add ezeket a félelmeket Jézusnak, és emlékezz Isten ígéretére, hogy sosem hagy magadra! Nem kell előre tudnod, hogy mit hoz a jövő számodra, hiszen tudod, hogy kinek a kezében van a jövőd. Isten megígérte, hogy „Ha mély vizeken kelsz át, én veled vagyok...” (Ézs 43,2 NLT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Jelen pillanatban milyen félelmeid vannak? Mi tart vissza attól, hogy ezeket átadd Istennek, és belé vesd a bizalmadat?
  • Hogyan változna meg az életed, ha minden bizodalmadat Istenbe fektetnéd? Kérdd őt, hogy erősítse meg a belé vetett bizalmadat!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása