Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten Igéje: amit hiszel, aszerint cselekszel

2020. július 10. 03:00 - Lencsés Tamás

„De soha nem szabad abbahagynod, hogy keresd a tökéletes törvényt, amely szabaddá tesz. Isten minden tevékenységedben megáld, ha figyelsz és engedelmeskedsz, és nem csak hallod és elfelejted” (Jak 1,25 CEV fordítás).

Sokan ismerik a Bibliát, de ahhoz, hogy ez áldás legyen számunkra, úgy is kell cselekednünk, ahogy a Biblia mondja.

Hogy a hited szerint cselekszel, azt jelenti, hogy a magatartásod és a hozzáállásod tükrözi mindazt, amit igaznak gondolsz. Úgy is mondhatnánk, hogy a Bibliának csak azokat a részeit hiszed el, amit a gyakorlatban meg is valósítasz.

Ha az, amit hiszel, nem változtatja meg az életed, akkor valószínűleg nem is igazán hiszed. Amikor egy nehéz döntés előtt állsz, emlékezz ezekre a sorokra: „Isten útja tökéletes. Az Úr összes ígérete igaznak bizonyul...” (2Sám 22,31 NLT fordítás). Amikor Isten Igéjét követed, és Isten akarata szerint cselekszel, képes leszel a helyes dolgot a megfelelő időben megtenni. 

Viszont ahhoz, hogy Isten Igéjét a gyakorlatba is átültethesd, meg kell azt ismerned. Ez azt jelenti, hogy nem csupán átfutod vagy lapozgatod a Bibliát, remélve, hogy valami rád ragad. Minden nap időt kell fordítanod a Biblia tanulmányozására.

Sokféle módon elsajátíthatod Isten Igéjét. Írhatsz például bibliai verseket kártyákra, és kiragaszthatod azokat oda, ahol egész nap szem előtt vannak. Eltárolhatod a szívedben az Igéket úgy is, hogy kívülről megtanulod azokat. És hallgathatod a Szentírást a mobiltelefonodon is.

Igazából nem az számít, hogy milyen módszereket vetsz be Isten Igéjének elsajátítására. A lényeg, hogy tanulmányozd, megtanuld, és – nem utolsó sorban – alkalmazd azt az életedben! Ha ezt teszed, olyanfajta szabadságot fogsz megtapasztalni, amit nem tudnak befolyásolni a mindennapi problémák és kihívások.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miként segíthet Isten Igéjének rendszeres tanulásában az, ha ezt egy barátoddal együtt csinálod?
  • Mit tudnál tenni azért, hogy jobban megismerd Isten Igéjét?
  • Hogyan tapasztaltad már azt, hogy Isten cselekedett egy bizonyos helyzetben, amikor alkalmaztad az ő Igéjét?
  • Milyen gyakorlati lépést fogsz tenni ezen a héten annak érdekében, hogy következetesebbé válj Isten Igéjének tanulásában? Milyen módszerekkel lehet a megtanultakat a gyakorlatba is átültetni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása