Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan állj szilárdan, ha állandóan változó szelek fújnak?

2020. július 12. 03:00 - Lilla:)

wave-1913559_1920.jpg

„De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember” (Jak 1,6–8).

Hoztál már meg valaha nehéz döntést úgy, hogy utána rögtön kételkedni kezdtél magadban, hogy biztos jó irányba indulsz-e? Gyötrődtél miatta, és folyton csak azt kérdezgetted magadtól, hogy biztos jól csinálom-e?

A Biblia azt mondja, hogy amikor ezt teszed, olyan vagy, mint a hullám, melyet a vihar csapkod. Rengeteg kétely van benned, melyek nem hagynak nyugodni, mert a magad bölcsességére akarsz támaszkodni Istené helyett.

Ezért akarja Isten, hogy amikor döntéshelyzetbe kerülsz, először tőle kérj útmutatást, aztán a döntés meghozatala után bízz benne és az ő jóságában.

Amikor így teszel, megkímél téged attól, hogy utána még a döntés helyességén rágódj.

Íme a jó hír: még ha meg is változik a szélirány, és a jövő bizonytalannak tűnik, nem kell a széllel együtt ide-oda hajlonganod. Helyezd a hited Istenbe és csakis belé!

Jakab azt mondja, hogy máskülönben a hűséged meg fog oszlani Isten és a világ között. Egyes fordításokban, Jakab levele 1. fejezetének 8. verse ezt a megosztott hűséget „kétlelkűségként” említi. Ez egy görög szóból ered, mely jelentése: két lelkületű. Azt jelenti, hogy ellentétes irányokba húznak, döntésképtelen vagy, és sodródsz az árral.

Jakab azt mondja, hogy nem kellene arra számítanod, hogy Isten megadja neked az ő bölcsességét, ha folyton megkérdőjelezed magad.

A kétlelkűség egy labilis lelki élethez vezet. Korlátozza az imáidat, és megakadályozza, hogy elfogadhasd Isten bölcsességét.

Isten azonban bölccsé akar tenni téged. Amikor minden kétséget kizáróan bízol Istenben a bizonytalan időkben is – mindig –, akkor ő mindent meg fog adni, amire szükséged van, hogy bölcs döntéseket hozhass.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor kételkedtél magadban egy döntésedet illetően? Mit gondolsz, mi okozhatta ezt?
  • Hogyan teszi Isten elérhetővé az ő bölcsességét számodra?
  • Milyen lépést tehetsz ezen a héten annak érdekében, hogy emlékezz arra, hogy először Isten bölcsességét keresd, mielőtt meghozol egy döntést?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása