Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért van szükséged segítségre a kísértés legyőzéséhez?

2020. július 15. 03:00 - ReveSz

view of two persons hands

„Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki” (Préd 4,9–10).

Van olyan kísértésed, amivel újra és újra meg kell küzdened? Lehet, hogy köze van a féltékenységhez, az aggódáshoz, a vágyhoz, a pletykához, a falánksághoz vagy az elektronikus eszközök és a közösségi média túlzott használatához. Akármi is legyen az, nem fogsz tudni győzni egy tartós kísértés felett, ha csupán saját magad próbálod ezt megtenni.

Ki segít neked a kísértés elleni harcban? Mialatt magányosan töltöd az idődet a vírushelyzet alatt, ki az, aki felügyelhet téged? Ki az, aki a segítségét nyújtotta neked, hogy lelkileg növekedj? Kinek engeded meg, hogy feltegye neked a nehéz kérdéseket? Ki az, aki számon tud téged kérni?

Az Biblia azt mondja: „Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki” (Préd 4,9–10).

Nem kell mindenkinek beszélned a kísértésről, amivel küzdesz, de el kell mondanod valakinek. Az a személy támogatni tud téged, és segíteni abban, hogy felülkerekedj a küzdelmeiden.

Mikor valaki azt mondja: „Ezt még nem mondtam el soha senkinek...”, légy készen a hallásra, és figyelj rá, mert lehet ez lesz az első lépése a szabadság felé. Emlékezz erre: az érzés feltárása a gyógyulás kezdete. A kísértéseidről való beszélgetés az út ahhoz, hogy felülkerekedj rajtuk. 

Mennyire gondolod komolyan a változni akarást? Nem szeretnél erősebb hittel kijönni ebből a vírusos helyzetből úgy, hogy már képes lennél felülkerekedni egy kísértéseden? Miért ne kereshetnél meg egy barátot, aki segíthetne neked az elszámoltathatóságban? Tudnátok tartani a kapcsolatot üzenetek, videóhívás vagy a jó öreg telefonhívás formájában is.

Vannak olyan rossz szokások az életben, amiken nem fogsz tudni túljutni, míg csak nem kapsz támogatást egy elkötelezett baráttól. Találd meg azt a személyt, és utána legyél te magad az a személy, aki segíthet valaki másnak!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen tulajdonságokat kell keresni egy barátban, ami alapján megbízhatsz benne? Kérd Istent, hogy fejlessze ezeket a tulajdonságokat benned, hogy jobb baráttá válhass!
  • Milyen lelki céljaid vannak ezalatt a szociális távolságtartás időszaka alatt?
  • Hogyan segítettél már valakinek, hogy felülkerekedjen egy visszatérő kísértése ellen? Hajlandó lennél hagyni, hogy valaki ugyanezt megtegye a te életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása