Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek hála a második esélyért

2020. augusztus 11. 03:00 - Besther

jonah-2479041_1920.jpg

„Csodálatos hálásnak lenni, és énekelni dicséretedet, mindenható URam! Csodálatos minden reggel a te szeretetedről beszélni, és éjjel hirdetni, hogy milyen hűséges vagy” (Zsolt 92,2–3 CEV fordítás).

Isten szeret második esélyt adni. Gondolj Jónásra! Isten azt a feladatot adta neki, hogy mondja el Ninive népének, hogy bánják meg bűneiket. Viszont Jónás nem kedvelte Ninive népét, és azt szerette volna, ha megtapasztalják Isten ítéletét.  

Így Jónás elfutott Isten elől0 és egy hal gyomrában végezte. 

Ennek ellenére, Isten adott neki egy második esélyt.

És neked is adni fog. Mit tegyél, amikor kapsz még egy esélyt?

Élj hálásan!

Jónás is ezt tette, legalábbis elsőre. Tulajdonképpen még a megmenekülése előtt köszönetet mondott Istennek: „Ami engem illet, áldozni fogok neked a hálaadás hangján (Jón 2,10).

Amikor Isten második esélyt ad, akkor tedd te is azt, amit Jónás tett. Minden reggel úgy kelj fel, hogy őszintén hálát adsz azért a lehetőségért, amit Isten ad.

A Biblia azt mondja: „Csodálatos hálásnak lenni, és énekelni dicséretedet, mindenható URam! Csodálatos minden reggel a te szeretetedről beszélni, és éjjel hirdetni, hogy milyen hűséges vagy” (Zsolt 92,2–3 CEV fordítás).

Ez nem csak egy egyszeri ima. Ez a hálaadás életformája. A zsoltáros minden reggel és este Isten dicséretét énekelte. 

Ha élsz, és folyik a vér az ereidben, akkor a küldetésed még előtted áll. Nem számít, hogy mi történt a múltban, hálás lehetsz Istennek a második esélyért, hogy betöltheted az ő életedre vonatkozó tervét.

Megéri erről énekelni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az a különleges második esély, amiért ma hálás lehetsz?
  • Hogyan nézne ki, ha még hálásabban élnél? Mit csinálnál másképp? Milyen szokások válnának az életed részévé?
  • Szükséged van most egy második esélyre? Bánd meg, és beszélj róla Istennek! Ezután válaszd azt, hogy minden nap mély hálával ébredsz fel a lehetőségért, amit Isten adott neked.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.08.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása