Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten tudja a történet végét

2020. szeptember 19. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Milyen áldott élete van azoknak, akik helytállnak a próbák közepette! Hallottátok, hogy Jób miként maradt erős, és tudjátok, hogy Isten mindent jóra fordított a végén. Ez azért van, mert Istent érdekli, és törődik minden egyes részlettel” (Jak 5,11 The Message fordítás).

A nagy kérdés, amit most mindenki feltesz: Mikor lesz minden a régi?" 

De én azt kérdezem tőled: mit fogsz tenni akkor, hogyha az élet nem lesz többé a régi?

A válasz egyszerű. Nem veted a hitedet a kormányba, hogy mindent rendbe hoznak. Nem bízol a médiában vagy a hírességekben. Ehelyett Istenbe veted a hitedet.

Miért reménykedj Istenben?

Mert ő tudja a történet végét. Nekünk nem kell tudnunk, mert ő tudja. Ő tartja kezében a jövőt.

Jób története bemutatja ezt. Képzeld el, hogy milyen érzés volt, amikor Jób mindentől meg volt fosztva. Nem tudta a jövőt. Nem tudta, hogy Isten mindent helyreállít végül. De bízott Istenben.

Jakab azt mondja: „Milyen áldott élete van azoknak, akik helytállnak a próbák közepette! Hallottátok, hogy Jób miként maradt erős, és tudjátok, hogy Isten mindent jóra fordított a végén. Ez azért van, mert Istent érdekli, és törődik minden egyes részlettel” (Jak 5,11 The Message fordítás).

Isten a részleteken keresztül dolgozott Jób életében, mert törődött vele. Ugyanezt fogja tenni érted is. Nem számít, hogy mennyire rontottad el a történeted első fejezetében; bízz Istenben, hogy a részleteken keresztül dolgozik, és mindent jóra fordít a történeted második felében. Valójában Isten már tudja, hogy miként fog végződni a történeted.

Az igazság az, hogy ez az ő története, ő alkotott téged egyedinek és a története jelentős részének. Ezért bízhatsz abban, hogy ő azon munkálkodik, hogy gondodat viselje, és egy jó jövőt biztosítson a számodra.

Isten ismétlődően azt mondja a Szentírásban, hogy egy napon meg fog bennünket jutalmazni a hitünkért. Jakab levele ezt írja: „Boldogok, akik hűségesek maradtak a próbák alatt, mert amikor sikeresen kiállják a próbát, meg fogják kapni jutalmukat, amelyet Isten ígért azoknak, akik szeretik őt" (Jak 1,12 GNT fordítás).

Nem számít, hogy min mész most keresztül, Isten megígérte, hogy mindent jóra fordít. És ez ok a reményre, és ok, hogy hűségesen bízzunk benne.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változhatnak a tetteid és a hozzáállásod, amikor tudod és hiszed, hogy Isten irányít, és tudja, hogyan végződik történeted?
  • Fontold meg válaszodat a következőre: Nem számít, hogy mennyire rontottad el az életed első fejezetében, bízhatsz abban, hogy Isten úgy hozza össze a dolgokat, hogy egy reményteljes jövőre várhatsz!
  • Hogyan tudsz bátorítani másokat, akik úgy gondolják, hogy az ő történetük véget ért a hibáik miatt, amit elkövettek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása