Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd a hitet a félelem helyett!

2020. szeptember 28. 03:00 - gabormel

tmp1117139977617014785.jpg

„Hittel távozott Mózes Egyiptomból nem félve a fáraó haragjától; kitartott, mivel látta a láthatatlant” (Zsid 11,27 NIV fordítás).

Vagy hittel, vagy félelemmel élünk.

A Biblia így szól Mózesről a Zsidókhoz írt levél 11. fejezetének 27. versében: „Hittel távozott Mózes Egyiptomból nem félve a fáraó haragjától; kitartott, mivel látta a láthatatlant” (NIV fordítás).

Mózes itt azt tanítja nekünk, hogy a félelem helyett, a hittel való életet válasszuk.

Az akkori világ leghatalmasabb emberéhez ment, és azt mondta: „Ismered azokat a rabszolgákat, akik a piramisaidat építik? Elviszem őket, és mindannyian elmegyünk. Nem lesznek többé neked dolgozó rabszolgák. Engedd elmenni az embereimet!”

Mózesnek minden oka megvolt a félelemre. Egy hatalmas emberrel állt szemben, akit istennek tartottak, és bármit is mondott a fáraó, azt meg kellett tenni. Amit mondott, az volt a törvény. És akkor jött Mózes, és kijelentette: „Nem fogjuk tovább csinálni azt, amit mondasz. Nem félek tőled, mert én egy magasabb hatalomnak engedelmeskedek.” Ehhez kellett némi bátorság!

Szeretnél te is ugyanilyen hitet, amivel legyőzheted a félelmeidet? Minél közelebb kerülsz Istenhez, annál inkább megtelsz hittel. Minél távolabb vagy Istentől, annál inkább a félelem lesz úrrá rajtad.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni a hit fontosságát életed további részére. A Biblia azt mondja, hogy minden, ami nem hitből van, az bűn. Hányszor követtél el bűnt ezen a héten? Sokszor. Így voltam vele én is. Mert bármit, amit nem hittel, hanem kétellyel a szívemben tettem, az bűn volt. A Biblia azt is mondja, hogy hit nélkül lehetetlen Istennek tetsző életet élni. Ezen a héten hányszor tetszett Istennek, amit látott rólad?

Szeretnéd, hogy valami megváltozzon életedben? Panaszkodás helyett kezdj el hinni! Isten nem mozdul meg panaszok hatására. Istent a hit mozgatja, ahogy ezt az igazságot az Úrjézus szavaiban láthatjuk: „Legyen hitetek szerint!” (Mt 9,29 NIV ford.) Te választod meg, hogy Isten mit tegyen életedben!

Ez a kulcs: nem az a fontos, hogy mekkora hittel rendelkezel, hanem hogy mekkora az Istenbe vetet hited! Egy kis hit egy nagy Istenben, hatalmas eredményeket hozhat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit kell tenned, hogy közelebb kerülj Istenhez és ezáltal hittel töltődj meg?
  • Hogyan akadályozott meg a félelem, hogy elérd azt a legjobbat, amit Isten teremtett számodra?
  • Mi a nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy valaki hittel teli ember?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása