Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem tudsz többet adni, mint Isten

2020. december 08. 03:00 - daniella_89

depositphotos_184603228-stock-video-farmer-checks-wheat-bag-his.jpg

„Adjatok, és kapni fogtok. Az ajándékotok teljesen visszatér hozzátok: megnyomottan, összerázva, hogy több férjen bele, túlcsordulóan és az öletekbe töltve. Az a mennyiség, amelyet adtok, meghatározza azt, amit visszakaptok” (Lk 6,38 NLT).

Amikor szívből adsz Jézusért, akkor nem az áldás a célod. De az igazság az, hogy Isten meg fog áldani.

Nem tudsz többet adni, mint Isten. Amikor megtanulsz nagylelkű lenni, ahogyan Isten is nagylelkű, ő azt ígéri, hogy többel jössz ki a végén. Ez Isten gazdasága.

Néha úgy tűnik, Isten ezt mondja: „Lássuk, ki tud többet adni a másiknál! Te adsz nekem, és más embereknek, én pedig adok neked. Aztán meglátjuk, ki nyer.”

És Isten mindig nyer! Újra és újra elmondja a Bibliában, hogy többet nyersz, ha megtanulsz nagylelkű lenni. Néha ezek az áldások anyagiak, de van, hogy lelki áldások, amik egy nagylelkű szívből fakadnak.

Jézus ezt mondja: „Adjatok, és kapni fogtok. Az ajándékotok teljesen visszatér hozzátok: megnyomottan, összerázva, hogy több férjen bele, túlcsordulóan és az öletekbe töltve. Az a mennyiség, amelyet adtok, meghatározza azt, amit visszakaptok” (Lk 6,38 NLT).

Mit is mond itt Jézus? Képzeld el, hogy az élelmiszer áruházba tartasz, hogy gabonát vegyél. Viszel egy vászon zsákot, és egy tele zsákért fizetsz. Ahogy az eladó tölti a gabonát, te belenyomkodod a zsákba, aztán finoman megrázod, hogy a gabonaszemek még inkább rendeződjenek: azt szeretnéd, hogy a zsákodba a lehető legtöbb gabona férhessen.

Ő teljes mértékkel ad – és még egy kicsit –, amikor megtanulsz hozzá hasonlóan nagylelkű lenni. Amilyen módon adsz más embereknek, Isten úgy fog adni neked. Azt szeretné, ha nagylelkű lennél, mert azt szeretné, hogy hozzá hasonlíts. Nem válhatsz Krisztushoz jobban hasonlóvá anélkül, hogy megtanulnál nagylelkűen adni.

Ez az egyik legfontosabb döntés, amit hozol: Arról fog szólni az életed, hogy továbbadd azt, amivel Isten megáldott téged? Azt az örömteli vágyat fogja jelezni, hogy megragadd Isten ígéreteit, ahogy a földi dolgokat elengeded?

„Az a mennyiség, amelyet adtok, meghatározza azt, amit visszakaptok.” Te határozod meg, Isten mennyire áldja meg az életed.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit mond el az adakozásod a gyülekezetnek és a szükségben lévő embereknek Isten ígéreteiben való hitedről abban, hogy megáld, amikor adsz?
  • Jobb keresztényként megtakarítani az összes pénzt ahelyett, hogy elköltenéd? Miért, vagy miért nem?
  • Kérted már Istent, hogy áldja meg az életed? Milyen módokon mutatod meg neki, hogy olyan nagylelkűvé szeretnél válni, mint ő?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása