Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért ne adjuk fel?

2020. december 11. 03:00 - Erika1832

20191211.jpg

„Így ne fáradjunk bele azt tenni, ami helyes. A megfelelő időben áldásokat fogunk betakarítani, ha nem adjuk fel” (Gal 6,9 NLT).

Ha Isten igaz embere akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod, hogy hogyan legyél rugalmas. Ez azt jelenti, hogy amikor megbotlasz – és bizonyos, hogy ez veled is meg fog történni –, akkor képes legyél felállni.

Sok olyan tényező adódik, amely független tőled, és a bukásodat okozhatja. De ha felállsz, ki tudja, milyen jó dolgok származhatnak mindebből?! A történelemkönyvek tele vannak olyan emberek történeteivel, akik újra és újra kudarcot vallottak, de kitartottak mindaddig, amíg elérték a sikert.

George Washington tábornok a britek ellen vívott csatái kétharmadát elvesztette az amerikai függetlenségi háborúban. Folyton visszavonulásra kényszerült, mert nem volt elég embere, hogy felvegye a küzdelmet a brit hadsereggel szemben. De nem adta fel. Végül megnyerte a háborút, ő lett az Egyesült Államok első elnöke, és az ország atyjának tekintik.

Napóleon franciaországi császárként uralta az európai kontinenst. De ezt megelőzően az iskolai osztályában a 43 tanuló között a 42. helyen állt. Nem ő volt a legokosabb diák, de katonai zseninek tekintik, és módszereit még mindig sok katonaiskolában tanulmányozzák.

Albert Einstein, minden idők egyik legnagyobb tudósa, egy szót sem szólt négy éves koráig. Olyan rosszul teljesített az iskolában, hogy 16 évesen nem sikerült neki a Svájci Műszaki Iskola felvételi vizsgája. Ennek ellenére folytatta a tanulmányait, és megújította a matematikát és a tudományt.

Babe Ruth volt talán az egyik legjobb baseball játékos. Pályafutása során 714 hazafutást ért el, és ezt a rekordját majdnem 40 évig nem tudták fölülmúlni. 1330 kitörést rögzítettek a nevével. Évekig Ruth tartotta a rekordokat mind a legtöbb hazafutás és a legtöbb kitörés terén is.

Ezek közül a férfiak közül egyiket sem az istenfélő élet példájaként hoztam fel. De sokat teljesítettek a világ szemében, mert nem adták fel. Képzeld el, mit végezhet el Isten azon igaz emberek által, akik folyamatosan haladnak előre, és abban a munkában állnak, amelyre Isten hívta el őket.

„Így ne fáradjunk bele azt tenni, ami helyes. A megfelelő időben áldásokat fogunk betakarítani, ha nem adjuk fel” (Gal 6,9 NLT).

Haladj tovább, és ne hagyd, hogy a kudarcod legyen a végállomás! Soha nem tudhatod, hogy Isten mi mindent végezhet el majd rajtad keresztül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen nagy cél megvalósításába nem mertél belevágni eddig, mert azt gondoltad, hogy elbuksz?
  • Gondolj azokra a bibliai férfiak és nők példáira, akik kudarcot vallottak, mielőtt sikerrel jártak volna! Mit tanulhatsz meg tőlük?
  • Mit jelent igaznak lenni? Szeretnéd, hogy mások igaz emberként ismerjenek? Miért igen, vagy miért nem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása