Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az engedetlenségnek következményei vannak

2021. január 17. 03:00 - csmsdvd

ezgif_com-resize_3.jpg

„Sóvárgás fogta el őket a pusztában, próbára tették Istent a sivatagban. Teljesítette ugyan kérésüket, de csömört támasztott bennük” (Zsolt 106,14–15 NLT).

Isten megadta azokat a szabályokat, amelyek szükségesek az élethez. A Biblia használati utasítás az élethez. Megtalálod benne az összes törvényt, amit Isten azért állított föl, hogy egy örömteli, egészséges és szent életet élhess.

Amikor Isten tervét követed, a dolgok jól működnek. De valahányszor elfejted Istent, és nem veszed figyelembe a játékszabályokat, életed szétesik testileg, lelkileg, anyagilag, kapcsolatilag és sok más téren.

Megsebzed magadat és másokat is, amikor kételkedsz Isten jóságában és engedetlen vagy irányában.

A Bibliában ez sokszor így volt. Valahányszor egy ember vagy egy csoport elfelejtette Istent, és elfordultak tőle, mindig komoly problémákkal szembesültek.

A 106. zsoltár egy ilyen forgatókönyvet ír le: „Sóvárgás fogta el őket a pusztában, próbára tették Istent a sivatagban. Teljesítette ugyan kérésüket, de csömört támasztott bennük” (Zsolt 106,14–15 NLT).

Ha azt mondod Istennek: „azt akarom tenni, amit én szeretnék, és akkor, amikor én akarom”, néha megadja, amit akarsz. De gyakran nemkívánatos következményei lesznek annak, amikor mindent megkapsz, amit akarsz.

Ha megeszel mindent, amit csak megkívánsz akkor, amikor éppen szeretnéd, az kövérséghez és magas vércukorszinthez vezet. Ha mindent megiszol, amit inni szeretnél akkor, amikor azt éppen megkívánod, az alkoholizmushoz és szívbetegséghez vezet. Ha elutasítod Isten világos útmutatását a szexuális örömmel kapcsolatban, akkor az nemi úton terjedő betegségekhez és családok felbomlásához vezethet.

Amikor elveted Isten egészséges alapelveit, amit a Bibliában tanít, akkor azt mondod neki, te jobban tudod nála. Az engedetlenségnek azonban mindig vannak következményei, időnként nagy, időnként kis mértékben.

Nincs jobb időpont, mint ma elkezdeni Isten szavának engedelmeskedve döntéseket hozni. Amikor Istent dicsőítő életet élsz, meglátod nagy áldások következnek.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik voltak a legnagyobb következményei annak, hogy engedetlen voltál Istennek?
  • Gondolj egy olyan alkalomra, amikor Isten nem adta meg mindazt, amit szerettél volna. Mit tanultál róla ebből a megtapasztalásból?
  • Hogyan használta fel Isten a világjárványt arra, hogy egy vele való bensőségesebb útra vezessen téged? Engedelmes voltál abban, amire elhívott téged ez idő alatt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása