Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minél hálásabb vagy, annál boldogabb leszel

2021. január 27. 03:00 - FodorImi

gratitude-1201945.jpg

„Minden alkalommal, amikor rátok gondolok, hálát adok az én Istenemnek” (Fil 1,3 NLT).

Ha egészséges kapcsolatokat akarsz, kezdd hálás hozzáállással! Sokkal boldogabb leszel, és sokkal inkább élvezni fogod a kapcsolataidat, ha kifejleszted azt a szokást, hogy hálás legyél az életedben lévő emberekért.

Pál levele a filippiekhez 1. fejezetének 3. verse ezt mondja: „Minden alkalommal, mikor rátok gondolok, hálát adok az én Istenemnek” (NLT).

Ez az egyszerű igazság a jó kapcsolatok alapja.

Amikor az életedben lévő emberekre gondolsz, a hála az első érzésed? Vagy inkább ezt kérdezed: „Mit kellene tenniük értem? Mi a problémánk? Mihez kezdjünk?” Lehet, hogy nem a hála az első gondolatod. Pálnak azonban a hála volt az első gondolata a barátaiért, és ezt a mintát követnünk kellene, ha azt akarjuk, hogy a kapcsolataink maradandóak legyenek.

A probléma ott van, hogy minél régebb óta ismersz valakit, annál nagyobb valószínűséggel feltételezel róla valamit. Az idő előrehaladtával egyre könnyebbé válik annak a személynek a hibáira és a rossz időkre összpontosítani a jók helyett.

Ezért kell erőfeszítéseket tenniünk, hogy hálás hozzáállásunk legyen az életünkben lévő emberekért. Minél régebbi a kapcsolatunk, annál nehezebb lehet erre emlékeznünk. Örök hatást tapasztalhatunk azonban a kapcsolatainkon, amikor kifejlesztjük azt a szokást, hogy hálát adunk Istennek, amikor a házastársunkra, gyermekeinkre, szüleinkre, testvéreinkre, szomszédainkra, munkatársainkra és kiscsoportunk tagjaira gondolunk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen negatív gondolatokat kell kicserélned a hála szavaira?
  • Kik azok az életedben, akikért hálás vagy? Elmondtad Istennek? Elmondtad azoknak az embereknek?
  • Vajon miért várja tőlünk Isten, hogy megköszönjük neki azokat az embereket, akiket az életünkbe helyezett?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása