Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Úgy tekintesz másokra, ahogy Jézus?

2021. február 20. 03:00 - Lilla:)

eye-691269_1920.jpg

„Amikor Jézus partra szállt és észrevette a nagy tömeget, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a juhok pásztor nélkül” (Mk 6,36 NIV).

Honnan tudhatod, hogy vajon Isten nézőpontjából szemléled-e az életet? Gondolj arra, hogyan tekintesz más emberekre!

Ez egy nagyszerű próbája a szellemi érettségednek – jobb, mint azt kérdezni, hogy mennyire ismered a Bibliát, milyen gyakran jársz gyülekezetbe, vajon szolgálsz-e, fizetsz-e tizedet vagy imádkozol-e.

Az élet a szeretetről és a kapcsolatokról szól. Tehát ha a  szellemi érettségedet szeretnéd lemérni, akkor gondolj arra, milyennek látod a többi embert!

Engedd meg, hogy most feltegyek néhány célzott kérdést!

Milyennek látja Isten a házastársadat? Értékesnek. Elfogadhatónak. Szeretetreméltónak. Olyannak, akinek meg lehet bocsátani. Te is így látod őt?

Mi a helyzet az idegenekkel, akikkel a boltban találkozol? Vagy azzal az autóssal, aki eléd vág? A koldusra az utcán? Mit látsz, amikor az emberekre nézel? Úgy látod őket, mint az irritációt és a terhet?

Mi van a munkatársaiddal? Ellenségnek látod őket? Versenytársaknak? Vagy úgy látod őket, ahogy Isten?

Istennek minden ember számít. Nem számít, hogy kik ők, mit csináltak, és még az sem, hogy miben hisznek. Krisztus meghalt értük. Jézus szereti őket. Istennek van terve minden minden egyén számára, és azt akarja, hogy kapcsolatban legyenek vele.

A Biblia ezt mondja a Márk evangéliuma 6. fejezetének 34. versében: „Amikor Jézus partra szállt és észrevette a nagy tömeget, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a juhok pásztor nélkül” (NIV).

Jézus így látja az embereket. Ez az, amihez felnőhetsz te is, hogy így lásd az embereket. Megtanulhatod, hogy megszánd a családodat úgy, mint a szomszédaidat, a közösségedet, az országodat és a világ többi részét.

Engedd, hogy a szellemi látásod megerősödjön amint megtanulod úgy látni az embereket, ahogy Jézus látja őket!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi tart vissza attól, hogy Isten szemével lásd az embereket? Lehet, hogy a büszkeség, a versengés vagy a sok tennivalód. Hogyan tudnád csökkenteni ezeket a zavaró tényezőket?
  • Amikor Isten szemén keresztül nézed az embereket, hogyan változik meg a nézőpontod?
  • Hogyan mutathatsz ma megszánást az emberek, különösen a családtagjaid vagy azok számára, akikkel a legközelebbi kapcsolatban élsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása