Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus imádkozik érted

2021. február 27. 03:00 - HerceneDia

dawn-1868418_1920_1.jpg

„Akkor ki az, aki elítél? Senki. Krisztus Jézus, aki meghalt – ennél is több: aki életre kelt –, Isten jobbján van, és közben is jár értünk” (Róm 8,34 NIV).

Isten mindent tud arról, hogy mi fog történni. Ő mindentudó. Ez azt jelenti, hogy egyszerre tudja a múltat, a jelent és a jövőt. Ő már most is tudja, hogy mi fog történni veled ma délután. Tudja, hogy mi fog történni az életedben jövő héten, jövő hónapban, jövő évben, illetve az életed hátralevő részében.

Ez azt is jelenti, hogy tud imádkozni ezekért, még mielőtt megtörténnének.

Várj egy percet! Isten imádkozik? Úgy érted, hogy Isten saját magához beszél?

Te állandóan beszélsz magadhoz. Amikor tehát Isten magához beszél, azt imádkozásnak nevezzük. Apaként én sokszor beszélek magamhoz a gyermekeimmel kapcsolatban. És Isten is állandóan beszél magához rólad.

Krisztus a keresztre feszítése előtti estén a tanítványokkal volt. Péter dicsekedett, és azt mondta: „Uram, én meghalnék érted.” Jézus szerette Pétert, de tudta, hogy Péter kissé heves természetű. Azt is tudta, hogy Péter háromszor meg fogja tagadni őt a következő reggelig. Jézus azt mondta a Lukács evangéliuma 22. fejezetének 32. versében: „Imádkoztam azért, hogy majd ne veszítsd el a hitedet. Segíts a testvéreidnek erősebbnek lenni, amikor visszajössz hozzám!” (NCV). Jézus már akkor imádkozott Péterért abban a viharban, amin keresztül ment.

Ugyanúgy, Jézus imádkozott már azokért, amiken keresztülmész ebben az évben. Valójában Jézus most is a mennyben van, és imádkozik a gyermekeiért. Közbenjár érted – beszél Istenhez a te nevedben.

Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 34. verse azt mondja: „Akkor ki az, aki elítél? Senki. Krisztus Jézus, aki meghalt – ennél is több: aki életre kelt –, Isten jobbján van, és közben is jár értünk” (NIV). Jézus imádkozik érted, hogy végig tudj menni a nehézségeken.

Szeretem, amikor az emberek imádkoznak értem, ugyanis érzem azt. És amikor az emberek nem imádkoznak értem, akkor érzem a különbséget. Az egy dolog, hogy vannak emberek, akik imádkoznak érted – de mennyire szeretnéd tudni, hogy Isten Fia imádkozik érted?

A Biblia azt mondja, hogy nem számít, min mész keresztül ma, jövő héten vagy a jövő évben, Jézus imádkozik érted. Ő a te oldaladon áll. Ha bízol benne mint Megváltódban, akkor közbenjár érted.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Jézus imádkozik érted. Jézus milyen tulajdonságai nyilvánvalóak neked, amikor erre a tényre gondolsz?
  • Amikor azon gondolkozol, hogy Jézus imádkozik érted, akkor milyen változások vannak a szívedben?
  • Milyen viharon mész most keresztül? Kérdd Istent, hogy segítsen neked elhinni, hogy Jézus már imádkozik érted!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása