Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan erősödhetsz meg hitedben?

2021. március 02. 03:00 - gabormel

kepkivagas.PNG

„Kétségbeesett lennék, ha nem hittem volna, hogy meglátom az Úr dicsőségét az élők földjén” (Zsolt 27,13 NASB).

Bármely nagyobb válság az életedben megingathatja a hitedet. Azonban ennek az ellenkezője is igaz lehet. Ha hagyod, a hited át tud vinni a válságon.

Dávid királyt nagy veszteség érte, beleértve egy gyermek elvesztését is. Életének ezen válságai után írta a 27. zsoltár 13. versében: „Kétségbeesett lennék, ha nem hittem volna, hogy meglátom az Úr dicsőségét az élők földjén” (NASB). Dávidot az élete legsötétebb időszakaiban csak Isten jóságába vetett hite tartotta fenn.

Ugyanez vonatkozhat rád is. Még akkor is, ha úgy érzed, hogy az élet elviselhetetlen, hihetsz Isten jóságában. Még akkor is, ha minden rosszul megy, higgy abban, hogy Isten jósága képes átvinni ezen. Hidd el, hogy Isten terve az életedre nézve nagyobb, mint az a probléma, amin keresztül mész.

Hogyan tehetsz szert ilyen hitre? Megszerezheted Isten Igéjéből és a hű barátok biztatásából.

Ha jól ismered a Bibliát, nagy hited lesz. Ha kevésbé ismered a Bibliát, kevésbé lesz hited. Ha egyáltalán nem ismered a Bibliát, nem lesz hited.

Tudtad, hogy a Biblia több mint 7000 ígéretet tartalmaz számodra? Azonban nem tarthatsz rájuk igényt, ha nem ismered azokat. Ha növekedni akarsz hitedben, hogy képes legyél kezelni az élet zord szeleit, akkor tanulás, elmélkedés és memorizálás révén ismerd meg a Bibliát!

Majd amikor az Isten jóságába vetett hited növekedni fog, megoszthatod a hited a barátaiddal válságos időszakaik során. A barátok erősítik a barátaik hitét.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan mutatta meg neked Isten a jóságát az elmúlt évben?
  • Mit tehetsz azért, hogy jobban megismerd Isten Igéjét?
  • Írj le egy ígéretet Isten Igéjéből, amelyre igényt tarthatsz viharos időszakod idején! Keress egy Istentől kapott ígéretet, amelyet alkalmasnak tarthatsz egy barátod számára! Még ma küldd el neki!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása