Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne add fel Isten álmát!

2021. március 03. 03:00 - gerbeaud

„Ne fáradjatok bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel” (Gal 6,9 NIV).

A kudarc soha nem végleges. Egy  próbálkozás addig nem kudarc, míg nem adod fel – és mindig túl korai feladni, ha érdemes érte kitartani.

Az ember nagyságát nem a tehetsége, a gazdagsága vagy a végzettsége határozza meg. Az ember nagyságát az határozza meg, hogy mi bátortalanítja el.

Tehát mi bátortalanít el abban, hogy az álmaidat megvalósítsd? Lehet, hogy egyszerűen egy barát vagy családtag kijelentése: „Nem hiszem, hogy ez jó ötlet.”

A Biblia azt mondja Pál levele a galatákhoz 6. fejezetének 9. versében: „Ne fáradjatok bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel” (NIV).

Szeretnéd tudni, hányszor akartam lemondani a Saddleback gyülekezet vezetéséről? Csak minden hétfő reggel, amikor arra gondolok: „Istenem, bizonyára valaki jobb munkát is végezhetett volna tegnap, mint én. Ez a dolog túl nagy bármelyik ember számára.”

Isten azt mondja: „Csak tarts ki a folytatásban!” Lehet, hogy néha nem vagyok nagyon éles eszű, de nem tudom, hogyan hagyjam abba – nem tudom, hogyan adjam fel.

Isten az életedben a hited szerint működik. A Biblia ezt mondja: „Hit nélkül lehetetlen örömet szerezni Istennek” (Zsid 11,6 NIV), és „Bármi, ami nem hit, bűn” (Róm 14,23 GNV), és „A hitetek szerint... fogják megtenni veletek!” (Mt 9,29 AMP).

Tehát mit csinálsz hitben? Minden nap meg kell kérdezned, amikor felkelsz: „Istenem, mit tehetek ma, amihez hitre van szükségem?” Töltsd a napodat azzal, hogy meghallgatod Isten válaszát erre a kérdésre, és engedelmeskedsz neki, és az életed örömöt fog szerezni neki.

Sok olyan dolog van az életedben, amelyeket nem tudsz irányítani. Nincs ráhatásod arra, hogy kik a szüleid, mikor születtél, mi a fajod vagy a nemzetiséged. Nincs befolyásod arra, hogy milyen lelki ajándékokat és tehetségeket kaptál.

De teljes mértékben rajtad áll, milyen mértékben döntesz úgy, hogy hiszel Istenben.

Isten olyan embereket használ, akik elvárják tőle a cselekvést, akik soha nem adják fel, akik hitben kockáztatnak, akik megértik az álmát és megvalósítják. A te választásod, hogy akarsz-e olyan ember lenni, akit Isten használ a célja megvalósításához.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen dolgok bátortalanítanak el annak cselekvésétől, hogy az Istentől kapott álmodat kövesd? Mit gondolsz, Isten hogyan akarja, hogy reagálj ezekre a körülményekre?
  • Kit ismersz, aki még akkor sem adta fel Isten adta álmait, amikor oka lett volt rá? Hogyan bátorította ez a hitedet?
  • Mit kér ma Isten tőled, amihez hitre van szükséged?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása