Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus a szenvedést választotta érted

2021. március 22. 03:00 - Deltajulietttango

cross-3080144_1280.jpg

„Isten irántunk való szeretetét így mutatja meg: amikor még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk” (Róm 5,8 NIV).

Kevesen hajlandók szenvedni valaki másért. De Jézus ezt tette. Valójában nem csak egy emberért szenvedett; ő úgy döntött, hogy a világon minden emberért szenved.

János evangéliuma 19. fejezete Jézus szenvedéséről így ír: „Jézus tudta, hogy már minden el lett végezve. Annak érdekében, hogy a Szentírás beteljesedjen, ezt mondta: »Szomjas vagyok.« Volt ott egy korsó tele ecettel, így a katonák belemártottak abba egy szivacsot, majd azt egy izsópágra téve Jézus szájához emelték” (Jn 19,28–29 NCV).

Jézus gyötrelmesen szenvedett a kereszten, és szomjúság gyötörte. Nemcsak a fájdalomtól, hanem a nagy szomjúságtól is szenvedett.

Jézus nem érdemelte meg, hogy mindenki bűnéért szenvedjen. Mi mindannyian azt érdemeljük, hogy a saját bűneinkért szenvedjünk. De Jézus hajlandó volt szenvedni és szomjazni érted, hogy te a mennybe mehess.

Jézus nem tett semmi rosszat. Nem követett el bűnt. Nem bántott senkit. Tökéletes életet élt. Akkor miért ölték meg?

Jézus mások megváltásáért halt meg. Temiattad gyötörte a szomjúság.

„Isten irántunk való szeretetét így mutatja meg: amikor még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk” (Róm 5,8 NIV).

Jézus irántad érzett szeretete olyan nagy, olyan mély és olyan széles, hogy hajlandó volt a te bűnödet a sajátjának tekinteni, és az ő igaz létével befedni azt. A te bűnöd az ő életébe került. Ő téged erre érdemesnek tartott.

Nehéz az ilyenfajta szeretet elménkkel megérteni, de talán ez a következő történet segít ebben:

1987-ben a Northwest Airlines 255-ös járata felszállt a detroiti repülőtérről. Húsz másodperccel később a gép lezuhant, és 156 ember meghalt. Csak egy ember maradt életben, egy 4 éves Cecelia nevű kislány, az arizonai Tempe-ből.

Hogy sikerült neki életben maradni, amikor mindenki más meghalt? A mentőcsapat később a következővel magyarázta ezt: amikor az utasok rájöttek, hogy le fognak zuhanni, Cecelia édesanyja kikapcsolta a biztonsági övét, odafordult a gyermekéhez, és a saját testével és szeretetével takarta be, megvédve így a kislányát. Az anya az életét odaadta másért.

Ezt tette Jézus is érted. Szenvedett, hogy neked ne kelljen. Ő átélte a pokol kínját a kereszten, hogy a te számodra ne a pokol legyen az örökkévalóság. Ő betakart és megvédett téged a büntetéstől, a lángoktól és a fájdalomtól.

Jézus kész volt meghalni azért, hogy neked örök életed legyen. Ő a szenvedést választotta, hogy megszerezze számodra a megváltást. Soha nem kell azon gondolkoznod, hogy Isten vajon mennyire szeret téged. Ő ezt már megmutatta neked a kereszten.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy örökre vele legyél a mennyben?
  • A szereteten kívül, Isten milyen más jellemvonásait mutatja meg számodra Jézus szenvedése?
  • Az, hogy megérted, mennyire sok a bűnöd, hogyan segít megértened, hogy mennyire szeret Isten?

zus a te Megváltód.

A Biblia azt mondja, hogy mindannyian vétkezünk, és hogy a bűn büntetése a halál. De Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Fiát, Jézust, hogy megfizesse a bűneid büntetését, bevigyen Isten családjába és megmentsen a haláltól.

Ha készen állsz arra, hogy belépj Isten családjába, mondd el a következő imát:

„Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked adok majd számot az életemről. Bevallom,  eddig figyelmen kívül hagytalak. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és hogy a saját tervem szerint éltem az életem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon mostantól kezdve. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd akarok fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki meghalt minden rosszért, amit tettem, hogy nekem ne kelljen megfizetnem a bűneim büntetését. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram.

Jézusom, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy magadra vetted minden bűnöm, és szenvedtél értem. Te tetted lehetővé, hogy a mennybe jussak, és alázatosan arra kérlek, hogy ments meg engem! Arra kérlek, hogy ments meg a bűneimtől és a haláltól való félelemtől! Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy megtartod az ígéreted, hogy megmentesz engem azonnal, bizonyosan, teljesen és örökre. Jézus nevében. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021. 03.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása