Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ragadd meg életed tapasztalatait, a jókat és rosszakat egyaránt!

2021. május 14. 03:00 - Lilla:)

notebook-1840276_1920.jpg

„Emlékezzetek ma mindazokra, amiket megtanultatok az Úrról a vele való tapasztalataitok által!” (5Móz 11,2 GNT).

Érdemes megragadnod életed tapasztalatait – a jókat, a rosszakat, a szégyenteljeseket, a boldogokat és a szomorúakat is.

Pál levele a galatákhoz 3. fejezetének 4. versében azt olvassuk: „Minden tapasztalatod hiábavaló volt? Remélem, nem!” (NCV).

Ne fuss a múltad elől! A fájdalom miatt nagyon sok ember figyelmen kívül hagyja, alulértékeli és nem szereti a múltját. Sokszor megváltoztatják és kiszínezik a múltjukat; boldogabbak a hazugsággal, mint a tapasztalat fájdalmával.

Ha abbahagyod a menekvést, Isten minden élettapasztalatot a javadra tud fordítani. Lehet, hogy a szüleid nem voltak valami csodásak, lehet, hogy nem voltál olyan menő a suliban vagy sikeres az üzleti életben – és akkor mi van? Ezek a te tapasztalataid. Ne tagadd, tedd magadévá őket!

Mózes 5. könyve 11. fejezetének 2. verse azt mondja: „Emlékezzetek ma mindazokra, amiket megtanultatok az Úrról a vele való tapasztalataitok által!” (GNT).

A legjobb módja emlékezni a leckékre és tapasztalatokra, ha naplót vezetsz. Nem olyan naplóra gondolok, amiben csak lejegyzed mivel töltötted a napodat: „Ma elmentem a boltba, és tejet vettem.”

Ez egy másfajta napló. Nem feltétlenül kell minden nap írnod valamit. Azonban minden alkalommal, amikor megtanulsz egy fontos leckét, azt írd le, hogy később ne felejtsd el: „Ez fájdalmas volt. Nehezen tanultam meg ezt a leckét, és nem akarom elfelejteni.”

Sokféleképpen vezethetsz naplót. Használhatsz jegyzetfüzetet, ahol leírhatod a dátumokat és az imakéréseidet a bal oldalra, a jobb oldalra pedig a leckéket, melyet megtanultál és Isten válaszait.

Vezess naplót, hogy emlékezhess rá, mi mindent tanultál az Úrtól! Ilyen módon, még az igazán nehéz időkben is bátorítást nyerhetsz tudva, hogy Isten mindig a javadra munkálkodik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos emlékezni arra, hogyan mutatta meg számodra Isten az ő kegyelmét és hogyan gondoskodott rólad?
  • Hogyan emlékezhetsz és tanulhatsz a múltadból anélkül, hogy a keserűség és a bosszúság növekedne benned?
  • Nem mindenki akar a fentebb leírt módon naplót vezetni. Milyen kreatív módokon rögzítheted még Isten leckéit a papíron és tollon kívül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.05.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása