Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit mond Isten a magányos embereknek?

2021. július 07. 03:00 - Besther

window-5850628_1920.png

„Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele” (Ézs 53,3).

Ha ma reggel a magány érzésével ébredtél, akkor Istennek mondanivalója van számodra: „Pontosan tudom, hogy mit érzel.” Isten veled van ebben a nehéz időszakban.

Ha azt hiszed, hogy Jézus nem érti meg a magányt, akkor tévedsz.

Jézust megvetették és elutasították azok az emberek, akiket maga teremtett. Mindvégig, egész életében megtapasztalta a magányt.

Utolsó óráiban a Gecsemáné kertbe ment imádkozni. Ez egy érzékeny időszak volt számára. Tudta, hogy már másnap keresztre feszítik, elválasztva Atyjától.

Mivel Jézusnak szüksége volt társaságra, ezért magával vitte a kertbe három legjobb barátját: Pétert, Jakabot és Jánost. Azt mondta nekik: „Szomorú az én lelkem... maradjatok itt, és virrasszatok velem!” (Mt 26,38).

Mit tettek ők? Elaludtak. Jézus visszament hozzájuk, és azt kérdezte: „Nem tudtatok egy órát sem virrasztani velem?” (Mt 26,40).

Jézus nagyon magányosnak érezhette magát abban a pillanatban.

Következő nap, mikor a keresztre szegezték, így kiáltott: „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?” (Mt 27,46). Mivel Jézus a világ bűneit hordozta, az Atya pedig nem nézhette a bűnt – vagyis őt, így igazán egyedül volt.

Jézus tudja, hogy milyen érzés a magány. Szeretné enyhíteni a magányodat. Törődik veled, és segíteni akar.

Talán ma nem probléma neked a magány. Azonban meglepődhetsz azon, hogy kik a magányos emberek körülötted. A magányt nem érdekli, hogy gyönyörű, tehetős, sikeres vagy népszerű ember vagy. Még házasok is tudnak magányosak lenni. Néhány házaspár sohasem osztozik valódi intimitásban, közelségben és szövetségben. A világjárvány világossá tette, hogy senki sem immunis az egyedüllétre. Előbb vagy utóbb mindegyikünk megtapasztalja ezt.

Ha ma magányos vagy, akkor azt Jézus megérti, és könnyíteni akar rajta. A végső mód, ahogy Jézus megkönnyebbülést tud adni az egyedüllétben az az, hogy a családja részévé tesz téged. Saját magányos halálán keresztül, majd feltámadásával Jézus lehetővé tette számodra, hogy Isten családjához tartozz.

Ha Isten családjának része vagy, akkor is szembe kell nézned olyan időszakokkal, amikor egyedül érzed magad. De te már soha többé nem leszel igazából magányos.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed mely szakaszaiban voltál magányos? Mi enyhítette az érzést?
  • Mit jelent számodra az, hogy Jézus is megtapasztalta a magányt?
  • Ha te keresztény vagy, mennyiben segített a magány enyhítésében az, hogy Isten családjának tagja vagy?

Készen állsz, hogy csatlakozz Isten családjához?

Kereszténynek lenni nem azt jelenti, hogy sosem lesz újra magányos. De azt igen, hogy sosem leszel igazán egyedül. Isten családjának örökre része leszel. Ha készen állsz, hogy rábízd életed Jézusra, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, akkor minden rosszat, ami tettem, megbocsátasz. Meg fogom ismerni életem célját, és te örökre befogadsz családodba és egy nap az örök mennyei otthonodba.

Megvallom bűneimet és hiszem, hogy te vagy az Isten, a Megváltóm. Befogadlak az életembe, mint Uramat. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak téged, és azt tenni, amit te kérsz.

Jézus, hálás vagyok szeretetedért és áldozatodért, ami lehetővé tette számomra, hogy csatlakozzak hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. És köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy az lehetetlen. Életem hátralévő részében téged akarlak szolgálni ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázattal elkötelezem az életem neked, és kérlek, hogy ments meg és fogadj be családodba! Jézus nevében kérem. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása