Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan távolítsd el és helyettesítsd a régi szokásaidat?

2021. július 23. 03:00 - Lilla:)

dove-3426187_1920.jpg

„Gyakorold ezeket a dolgokat! Szánd rájuk az életed, hogy mindenki láthassa a fejlődésedet!” (Tim 4,15 GW).

Abban a pillanatban, amikor átadod az életedet Jézusnak, egy teljesen új természetet kapsz tőle. Ennek ellenére azonban még mindig lesznek régi szokásaid, mintáid és gyakorlataid, amiket el kell távolítani és helyettesíteni kell őket. Ez egy egész életen át tartó folyamat, de íme két jó tanács, ami segíthet az utadon.

Engedd el a félelmeidet, amik gátolnak a növekedésben! Az igazság felszabadít, először azonban boldogtalanná tesz. Az attól való félelem, hogy mit fogsz felfedezni magadban, ha őszintén szembenézel a jellemeddel, arra kényszeríthet, hogy a tagadás börtönében élj. Csak akkor tudsz elkezdeni dolgozni ezeken, ha Isten igazságának fénye rávetül a hibáidra, a kudarcaidra és lelki problémáidra. Ezért nem fejlődhetsz, ha nincs benned alázat és hajlandóság a tanulásra.

Ne a hiányosságaid köré építsd fel a személyiségedet! Azt mondod, hogy „Én már csak ilyen vagyok” vagy „Csak olyan vagyok, amilyen.” A tudatalatti aggodalom az, ha engedsz a fájdalmaknak, a lelki problémáidnak vagy a szokásnak, akkor többé már nem fogod tudni, hogy ki vagy. Ez a félelem határozottan lelassíthatja a növekedésedet.

Emlékezz rá, hogy a jellemedet a szokásaid összessége alakítja, és időbe telik kialakítani a jó szokásokat. Nem követelhetsz szilárd jellemet, hacsak nem szokásod, hogy mindig őszinte vagy. Az a férj, aki többnyire hűséges a feleségéhez, nem mindig hűséges hozzá! A szokásaid határozzák meg a jellemed.

Emlékezz: minden nap gyakorolnod kell azokat a szokásokat, amik Krisztushoz hasonlóvá tesznek téged.

„Gyakorold ezeket a dolgokat! Szánd rájuk az életed, hogy mindenki láthassa a fejlődésedet!” (Tim 4,15 GW).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az a rossz szokásod, amit hagysz, hogy meghatározzon téged?
  • Hogyan tudsz alázatos lenni, és mivel mutathatod meg, hogy készen állsz szembenézni a lelki problémáiddal?
  • Mit kell megváltoztatnod az életedben – mint pl. a napirendedet, hogy kivel töltesz időt vagy a benned rejlő gondolatokat –, hogy minden nap a jobb szokások fejlesztésén dolgozhass?

Szükséged van egy új természetre?

A bűneid elválasztanak téged Istentől, és csakis az ő kegyelme állíthatja helyre a kapcsolatotokat, mely egy új természettel ajándékozhat meg.

A Biblia azt mondja: „Mert kegyelem által üdvözültetek a hit által – és ez nem magatoktól van, ez Isten ajándéka –, nem tettek által, hogy senki se dicsekedhessen” (Ef 2,8–9 NIV).

Ha készen állsz, hogy békét köss Teremtőddel, mondd el ezt az imát:

„Kedves Jézus, többé nem akarom, hogy a bűneim elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit eddig tettem, megbocsátasz, megtanulom, hogy mi az életem célja, és befogadsz az örökkévaló otthonodba egy napon a mennyben.

Megvallom a bűneimet, és elhiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és bízom benned, akkor megmenekülök. Elhiszem neked, hogy a megváltás kegyelem által érkezik, csak hinnem kell, és nem kell érte semmit tennem. Befogadlak az életembe Uramként. A mai napon az életem minden egyes része felett átadom neked az irányítást.

Úgy szeretnék élni, hogy beteljesítsem a célt, amelyre engem szántál, és az életem hátralévő részében téged akarlak szolgálni saját magam helyett. Átadom neked az életem, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, és elfogadtad Jézust, kérlek jelezd nekem egy e-mailben a Rick@PastorRick.com címen. Szeretnék neked küldeni néhány ingyenes anyagot, melyek segíthetnek a Jézussal való utazásod megkezdésében.

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.16.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni 2-4 betűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelenti. A napiremeny.blog.hu oldalon, a jobboldali sávban a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információ található.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.11.11. 15:04:03

SZERETNÉK ÉLELMISZER CSOMAGOT KÉRNI))Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto
süti beállítások módosítása