Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szelídség azt mutatja, hogy szereted Jézust

2021. augusztus 08. 03:00 - ReveSz

person reaching black heart cutout paper

„A hívőknek nem kellene átkozni senkit, sem veszekedni, hanem szelídnek és udvariasnak kellene lenniük mindenkivel” (Tit 3,2 GW).

A kedvességed lehet a tanúd a nem hívők felé. Ők mindig figyelnek arra, hogy más vagy-e, ha stressz alatt vagy. Ha szelíden reagálsz a nyomásra, az hihetetlen tanúbizonyság a világnak.

Pál levele Tituszhoz 3. fejezetének 2. versében olvashatjuk: „A hívőknek nem kellene átkozni senkit, sem veszekedni, hanem szelídnek és udvariasnak kellene lenniük mindenkivel” (GW).

Ha azt állítod, hogy Jézus követője vagy, nem engedheted meg magadnak, hogy másokról gonoszat mondj. Nem engedheted meg magadak, hogy veszekedj. Ehelyett szelídnek és udvariasnak kell lenned mindenkivel. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha egy másik politikai párthoz tartoznak? Igen.

Isten nekem az evangelizálás ajándékát adta, így amikor nem vagyok a saddleback-i gyülekezetben, időm nagy részét azzal töltöm, hogy olyan emberekkel beszélgetek, akikkel egyáltalán nem értek egyet. Méghozzá azért, mert hiszem, hogy nem győzheted meg az ellenségeidet Krisztusnak, csak a barátaidat.

Az emberek nem fognak megbízni Jézusban, míg benned nem bíznak meg. Az emberek nem igazán kérdezik azt, hogy a Biblia hiteles-e. Azt akarják látni, hogy én hiteles vagyok-e. Becsületesen élek? Szelíd vagyok? Szeretetteljes vagyok? Jószívű vagyok?

Hogyha az embereknek tetszik az, amit látnak benned, akkor hallgatni fognak arra, amit mondasz.

A lényeg a következő: ha engedelmeskedsz Pál levele Tituszhoz 3. fejezetének 2. versében leírtaknak, akkor más keresztények kritizálni fognak. Azt fogják mondani, hogy megalkuvó vagy. Ezt tapasztalatból mondom. Amikor azt mondom, hogy vannak barátaim, akik muszlimok, zsidók vagy ateisták, arra azt mondják: „Hogy teheted ezt?” Azzal vádolnak, hogy megalkuvó vagyok.

Tisztelettel bánni más emberekkel nem azt jelenti, hogy megalkuvó vagy a hiteddel kapcsolatban. Vannak barátaim, akik nem értenek egyet velem, és vannak barátaim, akik nem hisznek abban, amiben én. Mert ennél lényegesebb dologra kell összpontosítani: Ismerik Jézust?

Egy nagyszerű igevers, ami alapján élhetsz, az Péter első levele 3. fejezetének 15. verse: „Mindig légy készen, hogy választ adj mindenkinek, aki megkér téged, hogy adj okot a reményre, amivel rendelkezel. De ezt szelíden és udvariasan tedd!” (NIV).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudsz szándékosan az élet minden területéről barátokat szerezni, hogy beszélhess nekik Jézusról?
  • Szerinted miért tűnik ki ennyire a szelídség a mai világban?
  • Mit szükséges tenned azért, hogy jobban „légy készen, hogy választ adj mindenkinek, aki megkér téged, hogy adj okot a reményre, amivel rendelkezel” (1Pt 3,15)?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.01.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása