Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten próbál beszélni veled

2021. szeptember 16. 03:00 - magyarosijulia

image-asset.jpeg

„Ne féljetek! Ne bátortalanítson el ez a nagy hadsereg, mert nem a ti háborútok ez, hanem az Istené” (2Krón 20,15 NLT).

Az ima egy párbeszéd, nem monológ. Amikor imádkozol, ne te beszélj végig! Nem építhetsz ki barátságot Istennel, ha nem engeded, hogy beszéljen hozzád.

Hogyan engedd, hogy Isten szóljon hozzád? A Biblia által. Minden, amit Isten el akar mondani neked, már benne van az ő Igéjében. Az emberek mindig valami jelre várnak, arra gondolva: „Bárcsak Isten megmondaná, mit szeretne tőlem. Bárcsak felírná az égboltra!” Isten nem fogja az égre írni az akaratát, hiszen már megírta azt egy könyvben.

Ne keress tovább jeleket, hanem kezdd el keresni az Igét! Ne keress tovább látomásokat, hanem kezdj el igeverseket keresni! Isten akarata Isten Igéjében van megírva. Minél többet olvasod az ő könyvét, a Bibliát, annál inkább fogod tudni, hogy mit kell tenned.

Jósáfát király három ellenséges hadsereggel állt szemben, akik összefogtak ellene és Izrael ellen. Izrael tudta, hogy nincs meg a szükséges erejük ahhoz, hogy legyőzzék őket. Tudták, hogy saját erejükkel csak vereséget szenvednének. Segítségért imádkoztak. Ezt válaszolta nekik Isten egyik embere által:

„Ne féljetek! Ne bátortalanítson el ez a nagy hadsereg, mert nem a ti háborútok ez, hanem Istené... Nektek nem is kell majd harcolnotok. Legyetek a helyeteken, majd álljatok veszteg, és nézzétek az ÚR győzelmét. Ő veletek van, Júda és Jeruzsálem emberei. Ne féljetek és ne bátortalanodjatok el! Vonuljatok ellenük holnap, mert veletek lesz az ÚREkkor Jósáfát arccal a földig hajolt, és Júda, meg Jeruzsálem lakói mindnyájan leborultak az ÚR színe előtt, és imádták az URat” (2Krón 20,15 NLT).

Képzelj el egy népet, ahogy lehajol a földre, és térdre hull, imádja Istent, mert ő azt mondta nekik, hogy vigyázni fogok rátok!

Amikor ilyen áttörő, mindent átadó imádságot mondasz, mint Jósáfát király, Isten neked is ugyanezt fogja mondani. Tehát ne félj és ne bátortalanodj el! Ez Isten háborúja, ő pedig kézben tudja tartani. Te végezd tovább a szolgálatodat a helyeden! Várj, és figyeld, ahogy Isten cselekszik!

Istennek még olyan sok csodálatos ígérete van számodra! De sosem fogod megismerni őket, csak ha kinyitod a Bibliádat, és elkezded olvasni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Nehéz összpontosítanod, amikor a Bibliát olvasod? Ha igen, milyen gyakorlati lépéseket tehetsz, hogy minimálisra csökkentsd a zavaró tényezőket a bibliatanulmányozásod alatt?
  • Mit tennél másként egy nehéz helyzetben, ha valóban elhinnéd azt, hogy a harc, amit vívsz, tulajdonképpen nem is a tiéd, hanem Istené?
  • Hogyan tudsz ma bátorítani valakit azáltal, hogy emlékezteted őt Isten ígéreteire?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.09.)

(NLT: Az angol New Living Transtlation bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása