Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan szeress úgy, ahogyan Isten?

2021. november 11. 03:00 - Mapetso

accept.jpg

„Fogadjátok el egymást úgy, ahogyan Krisztus fogadott el titeket, hogy Isten dicsőségben részesüljön.” (Róm 15,7 NLT)

Tudtad, hogy minden alkalommal, amikor kimutatod szeretetedet, Istent dicsőíted. 

Ez a következőképpen működik: mindig, amikor kimutatod, hogy milyen Isten, akkor dicsőséget szerzel neki. Isten a szeretet. Tehát amikor szeretsz, megmutatod Isten dicsőségét.

Isten ezt mondja: „Én szerető és együtt érző vagyok. Azt akarom, hogy te is olyan legyél, mint én. Azt akarom, hogy olyan jellemed legyen, mint nekem.”

Te soha nem leszel Isten. De Isten azt akarja, hogy legyél hozzá hasonlóvá. Azt akarja, hogy olyan legyen a jellemed, mint az övé – amilyen az apa, olyan legyen a fia, és amilyen az apa, olyan legyen a lánya. Azt akarja, hogy megtanuld úgy szeretni az embereket, ahogyan ő szereti őket.

Sokféleképpen lehet úgy szeretni, ahogy Isten. Ennek egyik módja például az, ha elfogadod az embereket.

Pál levele a rómaiakhoz 15. fejezetének 7. verse ezt mondja: „Fogadjátok el egymást úgy, ahogyan Krisztus fogadott el titeket, hogy Isten dicsőségben részesüljön.” (NLT)

Isten azt akarja, hogy mindenkit elfogadj – bármilyen legyen is. Ez azt jelenti, hogy egyet kell értened mindennel, amit mások csinálnak? Természetesen nem.

Elfogadás és egyetértés között különbség van. Bár Isten feltétel nélkül szeret és elfogad téged, nem ért egyet mindennel, amit teszel. Neked is így kell tenned. Tudd elfogadni az embereket anélkül, hogy egyetértenél mindazzal, amit tesznek.

A szeretet nem azt mondja, hogy „mindent helyeslek, amit teszel.” A szeretet azt mondja, hogy „elfogadlak annak ellenére is, amit teszel.”

Bárkivel találkozol is ma, ragadd meg az alkalmat, hogy dicsőséget adj Istennek azáltal, hogy úgy szereted azt a személyt, ahogy Isten szereti – feltétel nélküli elfogadással.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A te életedben kit kell elfogadnod, még ha nem is helyesled azt, amiben hisz vagy amit tesz?
  • Milyen területeken nehéz az elfogadás a keresztények számára?
  • Milyen gyakorlati tudod kimutatni elfogadásodat és a szeretetedet, különösen azok iránt, akiknél a világ azt várja el, hogy elfordulj tőlük a hitük vagy a cselekedeteik miatt?

*(Daily Hope by Rick Warren 2021.11.04.)

(NLT: Az angol New Living Translation bibliafordítás rövidítése.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.11.11. 14:44:19

SZERETNÉK ÉLELMISZER CSOMAGOT KÉRNI))Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto
süti beállítások módosítása