Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden keresztyén szolgáló

2021. december 18. 03:00 - magyarosijulia

11005-giving-heart-hands-gettyimages-coffeekai.jpg

"Isten alkotása vagyunk, akiknek új életet adott Krisztus Jézusban; előre eltervezte, hogy ezt az életet azzal töltsük, hogy segítünk másokon.” (Ef 2,10 TLB fordítás)

Isten nem azért tett a világba, hogy csak önmagadnak élj. Azt akarja, hogy tedd jobbá a világot.

A Bibliában Pál levele az efezusiakhoz 2. fejezetének 10. verse azt írja: „Isten alkotása vagyunk, akiknek új életet adott Krisztus Jézusban; előre eltervezte, hogy ezt az életet azzal töltsük, hogy segítünk másokon.” (TLB)

Van is egy szó erre a típusú életmódra: a szolgálat. Minden keresztyén szolgáló. Nem minden hívő lelkipásztor, de minden hívő szolgáló. Ez azt jelenti, hogy hozzájárulsz az élethez felhasználva talentumaidat és ajándékaidat, és hogy olyan vagy, aki ad, és nem olyan, aki elvesz.

A Biblia tanítása szerint szeretnünk kell egymást, törődnünk kell egymással, imádkoznunk kell egymásért, bátorítanunk, segítenünk, pártolnunk és támogatnunk kell egymást. És mindezt folyamatosan. Így szolgálja minden hívő a többi hívőt Isten családjában. Így tervezte meg ezt Isten.

Az igazság az, hogy nem mindig könnyű úgy szolgálni Istent, hogy másokat szolgálunk. Időnként elcsüggedünk. Mit tehetsz, amikor érzed, hogy elcsüggedsz? Emlékezz két dologra!

Először is, emlékezz arra a jutalomra, amit kapni fogsz, és ami egy egész örökkévalóságon át fog tartani. A Biblia azt írja, hogy Isten „nem felejti el, hogy mennyire keményen dolgoztatok érte, és hogyan mutattátok ki iránta való szereteteteket azáltal, hogy törődtetek más hívőkkel” (Zsid 6,10 NLT). Ő meg fogja jutalmazni ezt az örökkévalóságban.

A második dolog, amire emlékezz, hogy Isten felhasználja életed minden apró dolgát. Semmi sem jelentéktelen, amikor Istent szolgálod, semmi se hiábavaló. „Buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy semmi sem hiábavaló, amit az Úr szolgálatára tesztek.” (1Kor 15,58 GNT)

Ne veszítsd szem elől az életed lényegét! Kezdd el betölteni a életfeladatodat azáltal, hogy másokat szolgálva éled életed!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan jellemeznéd magad: inkább adni vagy kapni szoktál Isten családjában?
  • Miért nehéz sokszor másokat szolgálni?
  • Mi az a látszólag kicsi vagy jelentéktelen dolog, amit Isten kér tőled, hogy szolgálatként megtedd, amivel kapcsolatban meg kell változtasd jelenlegi hozzáállásod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.11.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.07.20. 05:51:06

HA TUDNAK SEGITSENEK ÉLELMISZERBEN ,, CSILLÁNAK DAGANAT CISZTA VAN VESÉN PETEFÉSZEKBEN UGY NÉZ KI JÓINDULATU,,
,EZ ALLITOLAG CUKOR MIATT VAN, SULYOS CUKORBETEG VAGYOK 6 ÓRÁNKÉNT INZULIN nekem van//apidra ill. janumet tabletta//

VAGY BÁRMIT ELFOGADUNK CSILLANAK RUHA NEKEM CIPÖ 39 ES CSILLA 178 CM 60 KG VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15
voltam kardiologian szivkoszorú érszükület. ill.. szivbillentyü elégtelenség van mennem kell érfestésre,, ha tudnak kérem segitsenek VÉGREHAJTÓ HAVI 25 EZRET VON KÖZMUNKA FIZETÉSBÖL VÉGREHAJTO ALLTAL / 30 101 6583/számla szám 116 00006 0000 0000 25766862
süti beállítások módosítása