Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten célja a pénzeddel

2022. február 02. 03:00 - csmsdvd

ultetes.jpg

„A bölcs ember előrelátó. A bolond megpróbálja becsapni magát, és nem néz szembe a tényekkel.” (Péld 14,8 TLB)

A pénz eszköz, hogy Isten céljaira használjuk. Nem arra való, hogy felhalmozd. Nem arra, hogy őrizgesd. Nem arra, hogy imádd. Arra való, hogy használd!

A pénz egy ideiglenes erőforrás is. De az ideiglenes erőforrásokat – amit Isten a kezedbe adott – a folytonos jóra használhatod.

Lukács evangéliuma 16. fejezetében Jézus a becstelen, de ravasz menedzserből hőst csinált. A menedzser tudta, hogy ki fogják rúgni, ezért úgy döntött, szerez néhány barátot azzal, hogy csökkenti a gazdájának járó tartozásukat.

Az ember becstelen volt, de Jézus azt mondta, hogy három dolgot helyesen csinált. Ez a három dolog olyan leckéket fed fel, amik felől Isten azt akarja, hogy tanuld meg és alkalmazd a pénzügyeidben.

A menedzser előrelátó volt. Sokan soha nem előrelátóak, amikor a pénzügyeikről van szó. Mivel nem spórolnak semmit, ezért nem bölcsek.

A példabeszédek könyve 14. fejezetének 8. verse szerint: „A bölcs előrelátó. A bolond megpróbálja becsapni magát, és nem néz szembe a tényekkel.” (TLB)

A menedzsernek volt egy terve. Honnan tudod, hogy van-e pénzügyi terved? Ez nagyon egyszerű: megtervezted-e a kiadásaidat? A költségvetés egyszerűen a tervezett kiadások nyílvántartása. A költségvetéssel megmondod a pénzednek, merre akarod, hogy menjen, ahelyett, hogy azon csodálkoznál, mire ment el. Kell, hogy legyen egy terved.

A Biblia azt mondja A példabeszédek könyve 16. fejezetének 9. versében: „Terveket kell készítenünk – arra számítva, hogy Isten irányít bennünket” (TLB).

A menedzser gyorsan cselekedett. Lukács evangéliuma 16. fejezetének 4. verse szerint: „Tudom, hogyan biztosítsam, hogy sok barátom legyen, akik otthont adnak nekem, amikor kirúgnak.” (NLT)

A menedzser nem halogatott, nem késlekedett. Elindította a tervét. Nem mondta, hogy „Egyszer majd rendbe teszem a pénzügyeimet” vagy „Valamikor majd elkezdek nyugdíjra spórolni”.

Jézus nem helyeselte a menedzser becstelenségét, hanem a hozzáállását dicsérte, ami azt mondta: „Előre fogok gondolkodni. Lesz egy tervem. És olyan kapcsolatokba fogok befektetni, amelyek a jövőben mások és az én hasznomra válnak.”

Ez okos! Jézus azt akarja, hogy te is ugyanezt tedd, amikor a pénzügyeidről van szó. Itt a földön költöd el a rád bízott kincseket, vagy előrelátóan mennyei kincseket raktározol be?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen területeken szeretnéd elkezdeni pénzügyeid tervezését a jövőre nézve? Mit szeretnél elérni a jövőben a pénzeddel?
  • Hogyan halogattad a pénzügyeid kezelését és jövőre való megtakarítást? Mit tehetsz ma, hogy előrelépj ezeken a területeken?

Bízol Isten üdvösségre vonatkozó ígéretében?

Ha készen állsz arra, hogy rábízd az életedet Jézusra, akkor így imádkozzál:

„Kedves Jézus, megígérted, ha hiszek benned, minden, amit valaha rosszul tettem, megbocsátást nyer, meg fogom ismerni életem célját, és egy napon befogadsz örök otthonodba, a mennybe.

Megvallom bűneimet, és befogadlak téged az életembe mint Uramat és Megváltómat. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak téged, és azt akarom tenni, amit te mondasz nekem.

Jézus, hálás vagyok a te szeretetedért és áldozatodért, ami lehetővé teszi számomra, hogy csatlakozzam hozzád a mennyben. Tudom, nem érdemlem meg ezt. És köszönöm neked, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralevő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázatosan átadom neked az életemet, és kérlek, ments meg engem és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.26.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása