Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tarts ki Isten áldásáért!

2022. május 05. 03:00 - Lilla:)


dandelion-463928_1920.jpg

"Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz." (1Móz 32,27)

Amikor Isten megáldotta Jákobot, azt ígérte, hogy földet ad neki, megsokszorozza családját, hatalmas nemzetté teszi és arra használja, hogy rajta keresztül megáldja a világot. Jákob és családja Isten kiválasztott embereivé váltak.

Isten megígért valamit Jákobnak, majd próbára tette, hogy menyire hisz ebben az ígéretben. Ezt veled is megteheti mostanában.

Mózes első könyvében, a 32. fejezetben azt olvashatjuk, hogy Jákob egész éjjel küzdött Istennel, ami próbára tette Jákob türelmét, hűségét és hitét. Végül Isten megsebezte Jákob csípőjét, ami komoly sérülést okozott Jákobnak. Így, a sérült Jákob hajnalra elfáradt, de még ekkor is volt ereje azt mondai, hogy "Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz." (1Móz 32,27)

Furcsa ilyesmit mondani olyannak, akivel épp küzdesz, nem? Úgy tűnik, hogy az egész éjszaka tartó küzdelem alatt, Jákob ráeszmélt, hogy nem egy egyszerű emberrel hadakozik, hanem Istennel. Úgy vélte, hogy áldást kaphat Istentől, ezért aztán addig amíg meg nem kapja ezt, nem is akarta elereszteni.

Lehet, hogy most te is azt érzed, hogy küzdesz Istennel, és ez már túl hosszú ideje tart. Talán nem akarod megtenni azt, amit az Úr vár tőled, például, hogy adakozz, vagy, hogy tartsd be a szexre vonatkozó szabályait, vagy, hogy légy kegyes ellenségeiddel.

Isten, akivel éppen harcolsz, az egyetlen, aki megadhatja az életedre vonatkozó álmodat. És Ő az egyetlen, aki hozzásegíthet téged ahhoz, hogy meg ez is történjen! Ő nem gátolja az álmodat, hanem fel akar rá készíteni. A küzdelmeid építik állóképességedet, mélyítik türelmedet, és növelik rugalmasságodat.

Végső soron, a küzdelmeid elkötelezetté tesznek. Abban a pillanatban, amikor eszedbe jut, hogy feladd, fordulj Istenhez és mond azt, hogy "Itt maradok és küzdök addig, amíg el nem végzed bennem a jó munkádat és meg  nem áldasz!"

Az Isten próbatételére adott válaszod megmutatja, hogy készen állsz-e Isten életedre vonatkozó álmának a megvalósítására.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Mit gondolsz, mit akar Isten megáldani a te életedben? Milyen dolgok tartanak vissza, hogy megkapd áldását?
  • Hogyan segít Isten, amikor annak ellenére elkötelezted magad az Ő munkájára, hogy az fájdalmas neked?
  • Milyen módon épül állóképességed, mélyül türelmed, vagy nő rugalmasságod, amikor küzdesz Istennel?

Nem kárhoznak el azok, akik Krisztushoz tartoznak 

Amiatt, amit Jézus tett a kereszten, neked már nem kell félned a haláltól. Jézus már megfizetett a te bűneidért is, és elkészített egy csodálatos helyet neked a mennyben. Az örökéletet nem lehet kiérdemelni, azt ajándékkén kell elfogadni, úgy, hogy hiszel Jézusban. A Biblia azt mondja: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Ef 2,8-9)

Ha még nem fogadtad el Isten kegyelmét és áldását, mire vársz? Ha készen állsz átlépni ezt a határvonalat, és meghozni a döntést Jézus követésére, akkor mondd el az alábbi imát!

"Kedves Istenem! Szükségem van a kegyelmedre. Tudom, hogy egy napon meg fogok halni és szembe kell néznem az örökkévalósággal. Életemet itt a földön elrontottam. Nálad jobban szerettem más dolgokat. A saját terveim szerint éltem, nem a tieid szerint. Bűnbe estem és most a bocsánatodat kérem. Mostantól a te terved szerint akarok élni.

Jézus, köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten. Tudom, hogy nem érdemlem meg bocsánatodat. Tudom, hogy sosem lehetek elég jó ahhoz, hogy bekerülhessek egy olyan tökéletes helyre, mint a Mennyország. Ezért, ugyanúgy, mint a tolvaj a kereszten, alázatosan csak annyit kérek: "Emlékezz rám"! Azt kérem, hogy ments meg, és segíts, amikor szembenézek sérelmeimmel, szokásaimmal, és csalódásaimmal!

Köszönöm kegyelmed és alázatosan kérlek, hogy fogadj be családodba! Jézus, amiatt kérem mindezt, amit te tettél értem a kereszten. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát, kérlek küldj nekem egy (angol) üzenetet (rick@pastorrick.com), és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, a Jézussal való utazásod kezdetéhez.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.28.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.05.27. 11:48:19

HA TUDNAK SEGITSENEK ÉLELMISZERBEN ,, CSILLÁNAK DAGANAT CISZTA VAN VESÉN PETEFÉSZEKBEN UGY NÉZ KI JÓINDULATU,,

ÉN BEFAGYOTT VÁLL SINDROMA MIATT JÁROK FIZIOTERAPIAS KEZELÉSRE NEM TUDOM KINYUJTANI BAL VÁLLAT FELEMELNI EGYENESBE ,EZ ALLITOLAG CUKOR MIATT VAN, SULYOS CUKORBETEG VAGYOK 6 ÓRÁNKÉNT INZULIN

VAGY BÁRMIT ELFOGADUNK CSILLANAK RUHA NEKEM CIPÖ 39 ES CSILLA 178 CM 60 KG VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15

voltam kardiologian szivkoszorú érszükület. ill.. szivbillentyü elégtelenség van ,, ha tudnak kérem segitsenek VÉGREHAJTÓ HAVI 25 EZRET VON KÖZMUNKA FIZETÉSBÖL FELESÉGEM SZÁMLÁJA ZÁROLÁS ALATT VAN VÉGREHAJTO ALLTAL//ha van valakinek segitsenek még tens készülékben//mennem kell sziv miatt érfestésre,,,30101 6583
süti beállítások módosítása