Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vess most, és várj türelemmel!

2022. július 20. 03:00 - Ivanyina Krisztina

 

Csak a vetést tudja követni az aratás – 777

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha nem lankadunk.” (Gal 6,9) 

Itt az ideje a vetésnek.

Nap mint nap beszélek olyan emberekkel, akik azt mondják:„Majd egy nap ... többet fognak szolgálni", vagy "többet fognak adni, amikor nyugdíjba mennek", vagy "ha fizetésemelést kapnak" – "Majd egy nap ...".

De, ez a „Majd egy nap”, soha nem jön el. Nem várhatod, hogy a dolgok jobbak legyenek, addig, amíg el nem kezded a vetést - most! Miért? Mert, minél hamarabb vetsz, annál tovább fogod élvezni a betakarítást.

De a betakarítás nem mindig akkor érkezik el, amikor várod. A vetés és az aratás között mindig van késés. Az egyik évszakban vetsz, a másikban aratsz.

Türelmesnek kell lenned és nem szabad feladnod!

Ez az egyik alapelv, amin Isten Királysága működik. Márk evangéliumának 4. fejezetében, a 26.-28. versekben Jézus ezt mondja: „Úgy van az Isten országa, mint amikor az ember magot vet a földbe, azután alszik és felkel, éjjel és nappal: a mag sarjad és nő, az ember pedig nem tudja, hogyan. Magától terem a föld, először zöld sarjat, azután kalászt, azután érett magot a kalászban.”

Az eredmények jönni fognak, de lassan és egy folyamat részeként. És, mivel ez időbe telik, türelmesnek kell lenned:A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha nem lankadunk." (Gal 6,9). 

Döntsd el, hogy elfelejted a tavalyi "termésveszteséget" és kezdj összpontosítani a hosszú távú "betakarításra". Ha anyagi nehézségekkel küzdesz, nem egyik napról a másikra jutottál ide. Évekbe telt, mire elrontottad a dolgokat, és beletelik egy időbe, míg újra összerakod őket. A vetés és az aratás között idő telik el.

A Biblia azt mondja a Zsoltárok könyvében, a 126. zsoltár 5-6 versében: "Akik könnyezve vetettek, ujjongva fognak majd aratni. Aki sírva indul, mikor vetőmagját viszi, ujjongva érkezik, mikor kévéit hozza.”  

Milyen veszteség miatt gyászolsz? Lehet, hogy elvesztetted az állásodat? Lehet, hogy elvesztetted az egészséged? Lehet, hogy elvesztettél egy szeretett embert? Lehet, hogy elvesztetted a megtakarításaidat? Lehet, hogy az elmúlt néhány évben elvesztetted a nyugdíjad felét? Lehet, hogy elvesztetted a vágyálmodat? 

A gyász rendben van; de a nyavalygás, az nem. Panaszkodás helyett, inkább mozdulj! 

Ma van a vetőmag elvetésének napja!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mit mondanál, ha pénzügyi tanácsot adhatnál fiatalabb énednek? Mit tudsz tanulni múltbeli pénzügyi hibáidból, amit a jelenlegi helyzetedre alkalmazhatsz? 
  • Milyen múltbeli hibákat és pénzügyi kudarcokat kell elengedned? Mihez kell megtenned még ma, hogy jó irányba haladjanak a pénzügyeid? 
  • Miből szeretnél többet kapni az életedben? Hogyan ültetheted el ezt a magot úgy, hogy egy nap learasd saját betakarításodat?

Rábíztad Jézusra az életedet? 

A Biblia azt mondja, hogy csak azáltal juthatsz a mennybe, ha Istenbe veted bizalmadat, az ő Fia, Jézus Krisztus által. Nem érdemelheted ki az utat a mennybe: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem a cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Ef 2,8-9).

Ha készen állsz megvallani bűneidet, és Jézusra bízni az életedet, kezdd ezzel az imával: 

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megismerem életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.
Megvallom bűneimet, és alávetem magam Jézusnak, mint Megváltómnak és Uramnak. Jézus, téged akarlak követni és szolgálni. Alázatosan átadom neked életemet. Arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren. 2022.07.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása