Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak reméld, hogy a Mennybe jutsz!

2022. október 10. 03:00 - BlaZsu

 

“Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van.  Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.” (1Ján 5,11-12)

menny.jpg

 Ha elmennél ma egy bevásárlóközpontba és megkérdeznéd az embereket, hogy a mennyországba vagy a pokolba fognak-e jutni, valószínűleg sokan azt mondanák, “Remélem, a mennyországba kerülök!”.

De remélni nem elég! Azért imádkozom, hogy neked ne ez legyen a válaszod. Örökkévaló sorsod túl fontos ahhoz, hogy ne legyél biztos benne!

Semmi sem garantálja, hogy egy perc vagy egy óra múlva még élni fogsz itt a Földön. A legutóbbi statisztikák szerint a halálozási arány a világban még mindig 100 százalék!

A halál tehát elkerülhetetlen, és ezért butaság lenne nem felkészülni rá. Ne próbálj terelni és halogatni, amikor életed legfontosabb döntéséről van szó.

A Biblia ezt mondja az 1 János 5,11-12-ben: “Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van.  Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.”

Ennél világosabban nem is lehetne fogalmazni. Ha Jézus benned van, élsz, ha nem, akkor nincs benned élet. Választhatsz.

Nem kerülhetsz a mennybe valaki más hitén keresztül. És ha a pokolba kerülsz, az nem azért lesz, mert valaki más így döntött. Ez a te döntésed! Te döntöd el, hogy hol töltöd az örökkévalóságot!

Ezért ünnepelünk karácsonykor és húsvétkor. Ha Jézus nem jött volna el karácsonykor – és nem halt volna meg és nem támadt volna fel húsvétkor – akkor a helyzetünk reménytelen lenne. Hiába is tennél bármit, semmit sem számítana. Nem lenne meg a lehetőséged, hogy válassz!

A Biblia azt mondja, “Halottak voltatok bűneitek miatt, és mert a bűnös természetetek nem volt lemetszve. Azután Isten életre keltett benneteket Krisztussal, mert Ő megbocsátotta az összes bűnünket. Eltörölte a ránk vonatkozó vádak listáját és megsemmisítette azt azáltal, hogy odaszegezte a keresztfára.” (Kol. 2,13-14 NLT fordítás)

A kereszt a válasz a legnagyobb problémádra: Istentől való elszakítottságodra! Döntsd el még ma, hogy helyreállítod a kapcsolatod Istennel Jézuson keresztül. Így biztosan a mennyországban leszel egy örökkévalóságon át!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az a tény, hogy nem biztos, hogy egy perc múlva még bármelyikünk élni fog itt a Földön, hogyan teszi sürgetővé számodra, hogy te is, illetve a barátaid és a családtagjaid is meghozzák a döntést, hogy követik Jézust?
  • Ki az az ember a környezetedben, akinek olvasnia kellene ezt az üzenetet? Hogyan tudnád jobbá tenni a kapcsolatotokat annyira, hogy meg tudd osztani vele ezt az üzenetet?
  • Ha a döntés, hogy követed Jézust, és így életed lesz (vagy elutasítod őt, és nem lesz életed) ennyire világos és kézenfekvő, akkor vajon miért nehéz mégis az emberek számára a választás?

Te készen állsz meghozni ezt a döntést?

Ha készen állsz arra, hogy elkötelezd magad Jézus Krisztus mellett, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, Te megígérted, hogy ha hiszek benned, minden, amit valaha elrontottam, meg lesz bocsátva, megtudom, hogy mi az életem célja, és egy napon Te befogadsz majd engem örökkévaló otthonodba, a mennyországba.

Megvallom a bűneimet, és hiszem, hogy Te Isten vagy, és Te vagy az én Megváltóm. Behívlak és befogadlak az életembe mint Uramat. Még ma átengedem neked életem minden területét, hogy te irányítsd azt.

Jézus, szeretnék megpihenni a Te szeretetedben. Köszönöm, hogy a Te szeretetedért nem kell megdolgoznom, és nem kell kiérdemelnem azt. Életem hátralevő részében téged akarlak szolgálni ahelyett, hogy önmagamat szolgálnám. Alázatosan felajánlom neked az életemet, kérlek ments meg engem, és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.10.03.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása