Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten hatalma elűzi a félelmeket

2022. november 15. 03:00 - flependzsi

ship-gcca398af3_1920.jpg

Ekkor felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és minden elcsendesült. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt kérdezték: Miféle ember ez? Még a szelek és a tenger is engedelmeskednek neki!” (Máté evangéliuma 8. rész 26-27. - NIV fordítás)

Bármikor, amikor olyan helyzetbe kerülsz, amit nem tudsz befolyásolni vagy irányítani, emlékeztesd magad Isten hatalmára. Ezt hívják Isten dicsőítésének, imádásának, és ez a harmadik ellenszer az élet pusztító viharaival szemben. 

A viharos napokon − amikor az egészséged megromlik, amikor a házastársad hűtlen, vagy amikor a barátaid kritikusak − döntened kell, hogy aggódni fogsz, vagy dicsőíted Istent.

Van egy nagyon jó példa erre az Újszövetségben. Jézus a tanítványaival kihajózik a Galileai tengerre. A Galileai tenger akkoriban - ahogyan most is - egy hatalmas tó volt, így a viharok gyorsan kialakultak ott. Itt is pontosan ez történik.

A Máté evangéliuma 8. rész 24-25. verse ezt mondja: “Hirtelen nagy vihar támadt a tengeren, és a hajót elborították a hullámok. De Jézus aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: 'Uram, ments meg minket, elveszünk!’” 

A hajó hánykolódott, Jézus azonban aludt. Benne békesség volt, Ő nem aggódott. A tanítványok azonban pánikba estek. 

Jézus ezt mondta nekik: “Mit féltek, ti kishitűek? Ekkor felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és minden elcsendesült. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt kérdezték: Miféle ember ez? Még a szelek és a tenger is engedelmeskednek neki!” (Máté 8, 26-27).

A tapasztalat, amit átéltek tiszteletet ébresztett a tanítványokban Jézus iránt. Elfelejtették egy pillanatra, ki Jézus. De amikor látták, ahogyan megmutatkozik hatalma a természet erői felett, már nem a félelmeikre néztek, hanem Isten nagyságára. Másképp fogalmazva: az, ami történt, Isten imádatára indította őket.

Az imádat által tudod te is elérni, hogy az élet szelei abba az irányba vigyenek, amerre menni akarsz − Jézus felé. A viharos szelek el is sodorhatnak, és az a veszély is fenyegethet, hogy elveszel. Ehelyett engedd, hogy a fájdalom, a megrázkódtatás vagy a stressz viharos szelei Isten irányába sodorjanak, és Őrá irányuljon a figyelmed.

Mitől félsz jelenleg? Bármi is az, ha Jézus veled van a hajóban, életed hajója elsüllyeszthetetlen. Neki hatalma van a természet erői felett − és minden más felett is. 

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudtak életed eddigi viharai közelebb vinni Istenhez? Milyen esetekben távolítottak el Istentől?
  • Idézz fel egy esetet, amikor láttad Istent, ahogyan megmutatja hatalmát a természet felett. Hogyan reagáltál erre?
  • Mikor fordult elő veled utoljára, hogy tisztelettel teli csodálat ébredt benned Jézus iránt? Milyen körülmények hatására történt ez?

Szeretnéd ma követni Jézust?

A Biblia azt mondja, “Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16)

Bízol Istenben, hogy betartja, amit ígért? Mondd el ezt az egyszerű imát: “Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és kérlek, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus meghalt a bűneimért,  és hiszem, hogy feltámadt. Bízok Jézusban, a megmentőmben, és követni szeretném Uramként a mai naptól fogva. Kérlek, vezesd az életem, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.11.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása