Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Örökkévalóságra lettél teremtve

2022. szeptember 30. 03:00 - csmsdvd

ezgif_com-gif-maker_6.jpg

„Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük.” (Zsid 13,14).

A menny az a hely, amit Isten készít elő az Ő családjának.

Amikor Isten elkezdte kigondolni a földet, már akkor elkezdett gondolkodni a mennyen. Miért is? Mert tudta, hogy nem az a dolgunk, hogy örökké itt éljünk. És ez még nem minden!

Ez egy nagyon jó dolog, mert nem akarunk egy tökéletlen világban örökké élni. Egy olyan tökéletes világban szeretnénk lakni, ami csak számunkra lett előkészítve, minekünk, akik Isten családjába tartozunk.

Isten örökkévalóságra vonatkozó terve egy olyan csodálatos kifejezése az ő szeretetének! A Biblia szerint Isten azért teremtette az egész világmindenséget, mert örökre együtt szeretett volna élni az ő családjával. Nem azért lett így, mert magányos volt, hiszen Ő önmagában teljes. Isten azzal akarta kimutatni az Ő szeretetét, hogy az embert a saját képmására teremtette, hogy ezáltal befogadhassa a családjába, és örökké együtt éljen vele.

Az efezusiakhoz írt levél 1. fejezetének 5. verse szerint „[Isten] elhatározott terve volt, hogy családjába fogad Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk. Azért tette ezt, mert Ő akarta” (TLB fordítás).

Isten családjának megnevezésére van egy szó: gyülekezet. Az egyetlen dolog a világban, ami fennmarad, az a gyülekezet, azoknak az embereknek a gyülekezete, akik Isten családjának tagjai hitben és engedelmességben.

A Biblia szerint:„Van egy felbecsülhetetlen örökség, egy olyan örökség, ami a mennyben van számodra fenntartva tiszta és szeplőtlen, túl minden változáson és hervadáson” (1Pt 1,4 NLT fordítás).

Mivel időtlennek lettél teremtve, ezért az örökkévalóságot két helyen töltheted: a mennyben vagy a pokolban.

Amikor Jézus válik életed Urává, akkor Isten gyermekeként elfogadod az örökséged és az örökkévaló mennyei otthont is. Ezt az örökséget senki sem veheti el tőled. Ez Isten nagyszerű ajándéka a számodra. Ez nem csak azt változtatja meg, hogy hol töltöd majd az örökkévalóságot, hanem azt is, hogyan éled most az életed.

A Biblia a Zsidókhoz írt levél 13. fejezetének 14. verse szerint:„Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük.”

Amint az Isten családjához kezdessz tartozni, sokkal több lesz az élet, mint itt és most. Megtapasztalod, hogy ez a világ valójában nem a te otthonod. Csak átmenet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miként nézel másképp az életedre, ha tudod mennyire rövid az örökkévalósághoz képest, és mennyire messze kell nézned Jézus követőjeként?
  • Milyen módon tapasztaltad meg Istent, mint mennybéli Atyát? Mit jelent a gyerekének lenni?
  • A mennyországon gondolkodva érzed-e a sürgetést, hogy másoknak is beszélj róla? Miért igen vagy miért nem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.23.)

Szólj hozzá!

A gonosz elleni csatát már megnyertük

2022. szeptember 29. 03:00 - Lencsés Tamás

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat.” (Róm 12,21)

Ha gonosszal szembesülsz, ne viszonozd. Győzd le azt.

Ez ellentétes az emberi természettel és azzal, amivel szemben a világ elnéző. Ha valaki bánt téged, akkor vissza akarod adni neki, igaz? Amikor valaki megüt téged, vissza akarsz ütni. Amikor valaki rágalmaz téged, te is rágalmazni akarod őt.

Azonban Isten azt mondja, hogy nem így fogod megnyerni a gonosz elleni küzdelmet. Pál rómaiakhoz írt levele 12. fejezetének 21. versében azt mondja: Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat.”. Ez Isten módszere arra, hogy megnyerjük a csatát.

Jézus Krisztus azért jött a Földre, hogy megmutassa, a gonoszt nem megtorlással tudod megsemmisíteni, hanem a jóval tudod legyőzni.

A Biblia azt mondja: „Isten Fia azért jött, hogy lerombolja az ördög cselekedeteit” (1Jn 3,8 NLT fordítás). Tehát, Jézus azért jött, hogy elpusztítsa a gonoszt. Azért jött, hogy eltörölje azt. A gonosznak egyszer vége lesz. Nem marad meg örökké. Egy napon Isten számot vet, és benyújtja a számlát. Eldönti a játszmát. Véget vet a történetnek, és Isten magával viszi a családját az örökkévalóságba.

Ha a győztes oldalon akarsz lenni, jobb, ha Isten oldalára állsz, mert a gonosz veszíteni fog. A gonosz megnyer itt-ott néhány csatát, de a háború kimenetele már eldölt.

A jó és a gonosz nem egyenrangú az erőben vagy a harcban. Úgy érezheted, hogy a gonosz erősebb, és győzni fog. De a szeretet sokkal erősebb a gonosznál. A kedvesség sokkal erősebb a gonosznál. A jó sokkal nagyobb, mint a gonosz. A jó százszorosan győzni fog a gonosz felett.

Végül Isten és hívei győzni fognak. A jó győzni fog a gonosz felett, mert Isten maga a szeretet, és az ő szeretete örökké tart.

Jézus azt mondta: „Én felépítem az én egyházamat, és a pokol minden hatalma nem győzi le azt” (Mt 16,18 NLT fordítás).

A jósággal harcolhatsz a gonosz ellen, mert Isten ígérete szerint, azzal a bizalommal harcolhatsz a gonosz ellen, hogy Isten már megnyerte a háborút. A gonosz veszíteni fog. A győzelem biztos!

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miben, miért érezhetjük úgy, hogy a gonosz győz a világban?
  • Hogyan tudod magadat emlékeztetni Isten ígéreteire, amikor megpróbálod a gonoszt jósággal legyőzni?
  • Mit jelent az, hogy Isten építi az ő egyházát? Hogyan bátorít ez téged a gonosz elleni küzdelemben?
     

Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztushoz tartoznak.

"Atyám, te megígéred, hogy ha hiszek Jézusban, megbocsátást kapok. Ezt a bocsánatot kérem most. Tudom, hogy bűnös vagyok, és hogy csak te tudod eltörölni mindazt, amit rosszul tettem.

Jézus Krisztus, hiszem, hogy meghaltál, hogy megfizess a bűneimért. Hiszem, hogy feltámadtál és megtörted a halál hatalmát, hogy örök életem legyen veled a mennyben. Köszönöm, hogy megmentettél engem. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem, megszolgáljam, vagy megdolgoznom az üdvösségemért. Ez a te kegyelmi ajándékod. Nekem csak el kell fogadnom.

Ma elfordulok bűneimtől, és meghívlak téged, hogy jöjj be a szívembe és az életembe. Bízni akarok benned és követni téged, mint Uramat és Megváltómat.

Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak. Köszönöm, hogy szeretsz engem, megmentettél és befogadtál a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.22.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

A legrosszabb dolog a pokollal kapcsolatban

2022. szeptember 28. 03:00 - Mapetso

hell.png"Ezt azért írtam nektek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy megtudjátok, örök életetek van." (1Ján 5,13, NLT)

 

Valószínűleg van egy kép a fejedben, amikor arra gondolsz, milyen is lehet a pokol. Ebben a képben talán vannak vörös meg fekete árnyalatok, sok tűz, és talán az egész fölé az ördög magasodik.

A pokol a Bibliában a kínok helyeként van leírva. Máté a 13. fejezet 42. versében azt írja, hogy ez egy "lángoló kemence, ahol az emberek sírni fognak és fogukat csikorgatják a fájdalomtól" (NCV).

Szörnyen hangzik ez a leírás, de tudod, mi a pokol legrosszabb része? A pokol az Istentől való teljes elszakadás, ami azt jelenti, hogy a pokol mindannak az ellentéte, ami Isten.

A Biblia azt mondja az 1Ján 4,18-ban: "A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet pedig kiűzi a félelmet" (NIV). A szeretet ellentéte a félelem. Szeretet nélkül élni azt jelenti, hogy állandóan halálra vagy rémülve. Ez a pokol.

Isten maga a szeretet, ezért a pokolban nincs szeretet.
Isten maga a világosság, ezért a pokol teljes sötétség.
Isten maga a jóság, tehát a pokolban abszolút semmi jó nincs.
Isten maga az élet, tehát a pokol az örök halál.
Isten kegyelmes, tehát ez azt jelenti, hogy a pokolban nincs kegyelem.

Gondoljunk csak bele, milyen lenne az örökkévalóság Isten megismerése és a szeretet öröme nélkül - egy örökkévalóság mindenféle öröm nélkül.

Szörnyű lenne - tényleg elképzelhetetlen. De ez maga a valóság mindazok számára, akik ebben az életben nem választják Jézus szeretetét és követését. A Biblia azt mondja: "Ha valaki nem szereti az Urat, az szakadjon el Istentől - örökre elveszve!". (1Kor 16,22 NCV).

Ha egész életedben azt mondogatod: "Nem akarom Istent az életemben", akkor az örökkévalóságot is Isten nélkül fogod tölteni. Bármit is választasz a Földön, az mindörökre a te választásod marad.

De van egy jó hírünk! Van mód arra, hogy teljesen biztos legyél abban, hogy a mennybe mész, és nem a pokolba. A Biblia elmondja, hogyan rendezheted a sorsodat: "Ezt azért írtam nektek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok, örök életetek van" (1Ján 5,13 NLT).

Nem kell találgatásokba bocsátkoznod vagy töprengened valamiről, ami elkerülhetetlen és bármelyik pillanatban bekövetkezhet. Ma már biztosan tudhatod, hogy amikor meghalsz, az örökkévalóságot Isten jelenlétében fogod tölteni. Ne halogasd tovább!

Rendezd el a jövődet még ma!

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért halogatják oly sokan a döntést egy ilyen fontos dologról, amikor tudják, hogy a halál bármelyik pillanatban bekövetkezhet?
  • Mit mondanál annak, aki azt hiszi, hogy elég jó volt ahhoz, hogy a mennybe kerüljön? Hogyan élsz másképp, ha már biztosan tudod, hogy hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

 

Ha még nem bíztad magad Jézusra, és nem kötelezted el magad az Ő követésére, akkor mire vársz még?

A bűneid elválasztanak téged Istentől. És csak Isten kegyelme az, ami visszavezethet téged a vele való helyes kapcsolatra.

A Biblia azt mondja: "Kegyelemből vagytok üdvözülve, hit által - és ez nem magatoktól van, hanem Isten ajándéka -, nem pedig cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék" (Ef 2,8-9 NIV).

Ha készen állsz arra, hogy békét köss Teremtőddel, akkor imádkozd el ezt az imát:

"Drága Jézusom, nem akarom, hogy a bűneim továbbra is elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek Benned, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy Te vagy a Megváltóm és az egyetlen út az örök élethez. Bízom Benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség a kegyelemből, a hit által jön, és nem bármi olyasmi által, amit én teszek. Befogadlak Téged az életembe, mint az én Uramat. Ma életem minden részét átadom a te irányításodnak.

Úgy akarok élni, ahogyan Te teremtettél engem, és életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy Téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Átadom Neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha épp most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.21)

Szólj hozzá!

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

2022. szeptember 27. 03:00 - gerbeaud

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Ján 3,16)

Az évek során találkoztam olyan emberekkel, akik tagadni akarták a gonosz létezését. Azt gondolják, hogy az emberek alapvetően jók és természetüknél fogva önzetlenek, és hogy magától értetődően mások szükségleteit a sajátjuk elé helyezik.

Mindig csodálkozom, hogy ezek az emberek olvastak-e valaha is híreket! Nem kell messzire tekinteni ahhoz, hogy lássuk, a világ tele van megromlott kapcsolatokkal, megszegett ígéretekkel és bűnnel. A gonoszság mindenütt ott van körülötted - a világpolitikától a helyi konfliktusokig láthatod a gyűlöletet, a keserűséget és a korrupciót.

És mivel a bűn és a gonosz létezik, a pokol is létezik.

Ami igaz volt Noé idejében, az ma is igaz: "Amikor látta az ÚR, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz, megbánta az ÚR, hogy embert alkotott a földön, és megszomorodott szívében" (1Móz 6,5-6).

Amikor Isten ránéz mindarra a rosszra, gonoszságra, ami a világban történik, megszakad a szíve, mert ő mindenkit szeret, és azt akarja, hogy megtanuljuk szeretni egymást.

De Isten szent és igazságos is. Ő tökéletes, és nem tud vétkezni. Ezért egy nap majd rendezi a dolgokat, és helyrehozza a rosszat: "mert eljön, hogy ítélkezzék a földön. Igazságosan ítéli a világot, pártatlanul a népeket" (Zsol 96,13).

Addig is Isten szabad akaratot adott neked, hogy eldönthesd, szereted-e őt. Azért engedi meg a bűnt a Földön, hogy ez a választás lehetséges legyen - de a mennyben nem engedi meg a bűnt. A menny egy teljesen tökéletes hely.

Ha a menny egy tökéletes hely, akkor ez azt jelenti, hogy csak tökéletes emberek juthatnak oda. Ez persze probléma - mert te nem vagy tökéletes, és én sem vagyok az. Senki sem tökéletes!

Ha örökkévalóságra vagy teremtve, és nem vagy tökéletes, akkor nem mehetsz egy olyan tökéletes helyre, mint a mennyország. Akkor hová fogsz menni? A Biblia szerint a pokolba.

De hála Istennek! Ő utat teremtett - Jézus Krisztuson, az Ő Fián keresztül -, hogy csatlakozhass hozzá a mennyben: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt Isten egyszülött Fiának nevében." (Ján 3,16-18).

A pokol valóságos. Ahogy a mennyország is. Válaszd Krisztust, és akkor nincs kárhozat. A választás a tiéd!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos, hogy nyíltan beszéljünk a pokol létezéséről, amikor az evangéliumról beszélünk az embereknek?
  • Mit válaszolnál valakinek, aki megkérdezi: "miért hiszed, hogy létezik a pokol?".
  • Szerinted lehet Istenben szeretet anélkül, hogy igazságot követelne? Miért vagy miért nem?

Úgy döntesz-e, hogy az örökkévalóságot Istennel töltöd?

A Biblia azt mondja: "Jézus Krisztusba vetett hitünkkel igazzá válunk Istennel szemében. És ez igaz mindenkire, aki hisz, függetlenül attól, hogy kik vagyunk" (Róm 3,22 NLT). Ha készen állsz arra, hogy elfordulj a bűneidtől, és átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd azzal, hogy ezt az egyszerű imát elimádkozod:
"Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék benne bízni, mint a Megváltómban, és a mai naptól kezdve Uramként követni őt. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Ne vesztegesd el a mennyországba jutáshoz való egyetlen esélyedet

2022. szeptember 26. 03:00 - sznezsa

„Ám bizalom tölt el bennünket, így jobban szeretnénk megválni a testtől és hazaérkezni az Úrhoz.” (2Kor, 5,8)

0f8e397a-914a-41f2-aa02-bfa97aeeec35.jpg

Néhány nappal ezelőtt négy örök igazságról beszéltünk, amelyeket szeretném, hogy megértenél, hogy tisztán lásd, miért kell a mennyországot választanod. Azonban van még egy örök igazság, amit tudnod kell: halálod után nincs második esély.

Kiválaszthatod, hogy hol töltöd az örökkévalóságot. De most kell választanod, míg élsz, nem pedig a halálod után! Nincs visszaút! Isten egy egész életet ad a helyes döntés meghozatalához. Ha folyamatosan halogatod, halálod után már nem lesz második esélyed, hogy rendbe hozd.

Amikor Jézus haldoklott a kereszten, egy olyan férfi volt mellette, aki egész életét bűnözéssel töltötte. Az utolsó pillanatban a férfi átadta életét Jézusnak, és így szólt: „Jézus, emlékezzél meg rólam országodban.” (Lk, 23,42) Az üdvösségről csak annyi fogalma volt, hogy Jézus megmentheti őt. Nem ismerte az összes tant vagy teológiát. Nem ismerte az összes „helyes” szót, csak „igent” mondott Jézusnak.

Hite miatt Jézus azt mondja neki: „Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban.” (Lk, 23,43)

A mennybe jutáshoz mindössze annyi kell, hogy „igent” mondj Jézus Krisztusnak. Ez az! Azt az ígéretet kaptuk, hogy garantáltan azonnal Istennel leszel halálod után, és az örökkévalóságot az Ő jelenlétének örömében töltheted.

Azonban csak egy életed és csak egy esélyed van, hogy Jézus követése mellett dönts. A Biblia a Korintusiaknak írt II. levél 5. fejezetének 8. versében ezt mondja: „Ám bizalom tölt el bennünket, így jobban szeretnénk megválni a testtől és hazaérkezni az Úrhoz.”

Isten mindent megtett annak érdekében, hogy a mennybe kerülj. Most már csak rajtad áll, hogy részesedj az ígéretéből.

Egyetlen esélyed van arra, hogy az örökkévalóságot válaszd, ne pazarold el!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit gondolsz, miért hiszik olyan sokan, hogy elhalaszthatják a döntést, hogy keresztények legyenek, vagy sem?
  • Hogyan ad reményt a Jézus melletti kereszten felfeszített lator története?
  • Ezen a héten kivel fogod megosztani annak fontosságát, hogy sürgősen meg kell hozni a döntést Jézus követése mellett?

Készen állsz arra, hogy „igent” mondj Jézusnak?

A Biblia azt mondja: „az az Isten előtti megigazulás, amely a Jézus Krisztusban való hitből ered, és amely minden hívőnek szól. Ebben nincs különbség. (Róm, 3,22) Ha készen állsz arra, hogy elfordulj bűneidtől, és átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd ezzel az egyszerű imával:

„Édes Istenem! Tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és te feltámasztottad Őt. Bízni akarok benne, mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve Uramként követni Őt. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni az akaratodat. Jézus nevében imádkozom, ámen.

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.19.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása