Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus téged akar karácsonyra

2023. január 01. 03:00 - daniella_89

1_yhoq2cmk0yjvi6mz8qi3rg.jpeg

"Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem." (Jelenések 3:20)

Mit adsz Jézusnak karácsonyra?

Elvégre ez az ő születésnapja. Minden más, számodra fontos embereknek ajándékot vásárolsz. El tudsz képzelni egy születésnapi zsúrt, ahol mindenkinek ajándékot veszel a születésnapost kivéve?

Nos, - kérdezheted - mit adhatnál Istennek, akié minden?
Isten csupán egy valamire vágyik ezen a karácsonyon: rád.

Isten nem rendelkezik az életeddel, csak akkor, ha azt neki adod. Nem rendelkezik a bizalmaddal, csak ha neki adod. Nem rendelkezik a szereteteddel, alárendelődéseddel, tiszteleteddel, engedelmességeddel csak akkor, ha neki adod. Választási lehetőséget adott neked - mert azt akarja, hogy őt válaszd.

Olyan, mintha abbahagynád a karácsony megünneplését, ha nem adod meg Jézusnak az egyetlen ajándékot, amit ő akar tőled. Isten azt akarja, hogy bízz benne, és szeresd őt.

Tudtad, hogy sosem volt olyan idő, mikor Isten ne szeretett volna? Még mielőtt megszülettél, Isten szeretett. Képzeld el, ahogyan most ezt mondja neked: "Fontos vagy nekem. Szeretlek. Az életed minden pillanatával törődtem. Én alkottalak, és egy kapcsolatot szeretnék veled. Ezért jöttem a Földre - hogy egy nap mindent megváltsak, téged is beleértve; hogy a családom része lehess!"

A Biblia azt mondja: "Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem." (Jelenések 3:20) Elkezdődhet ma egy barátság közted és Isten között. Nem vallásról beszélek, hanem kapcsolatról Istennel.

Nem vallásra lettél megalkotva; Jézus nem egy vallásért halt meg. Jézus azért halt meg, mert szeret téged. Szeretné, ha majd ott lennél vele a Mennyországban. Azért jött, hogy a Megmentőd lehessen.

A Lukács 2:11-ben ezt olvassuk: "üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában." Ha nem lenne szükséged az Üdvözítőre, a karácsony meg sem történt volna!

Ezen a karácsonyon elfogadhatod, van el is utasíthatod Jézust. Bízhatsz benne, vagy elfordulhatsz tőle. Hálás lehetsz neki, vagy cserbenhagytatod.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, mi módodn hallják meg az emberek Isten hangját, amikor "az ajtóban áll és zörget"?
  • Ha Jézus követője vagy, mit jelent neked az Istennel megélt közösség?
  • Hogyan kéne újrafókuszálnod a karácsonyi ünnepet úgy, hogy az ünnep valódi értelmére összpontosíts: arra, hogy Krisztus lejött a Földre?


Isten zörget, és te most válaszolhatsz neki

Ha még sosem nyitottad meg az életed Jézus Krisztusnak, most megteheted ezt a lépést azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, köszönöm, hogy eljöttél a Földre, mint ember, és így tudhatom, milyen vagy, és láthatom a teljes kegyelmedet és igazságodat. Jézus köszönöm, hogy egy tökéletes életet éltél, és így a halálod fizetség lehet az összes bűnömért. Hiszem, hogy feltámadtál halálból, hogy legyőzd azt és nekem add az ígéretet, hogy veled örökké élhetek.

Tudom, hogy még nem végezted be a terved, és egy nap visszatérsz. Ma elhiszem, hogy ott állsz életem ajtajában, és zörgetsz. Szeretnék erre engedelmességgel válaszolni és neked adni az életemet. Szeretnélek az életem Urává tenni és megismerni téged mint Uramat és Megváltómat. Megvallom a bűneimet - kérlek, bocsáss meg nekem, és tölts be a szereteteddel, jelenléteddel és békéddel. Kérlek, ahogyan követlek munkáld ki bennem célodat az életemre, hogy egyre inkább hozzád hasonlóvá váljak. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad kezdetén.

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.25.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása