Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A nehéz időkben kapaszkodj Krisztusba!

2023. július 10. 03:00 - Lilla:)

mountaineer-g50ee716ea_1280.jpg "Most, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, örömmel jelenthetjük, hogy sértetlen lelkiismerettel és hittel jutottunk ki belőle, és néztünk szembe a világgal – és még fontosabb, hogy rátok is felemelt fővel nézünk. Ez azonban nem saját erőnkből történt. Isten volt az, aki rendíthetetlenül magára irányította figyelmünket." (2Kor 1,12 MSG fordítás)

Amikor úgy érzed, hogy az élet nyomasztó és kaotikus, nehéz lehet tudni azt, hogy mibe kapaszkodhatsz. Viszont van egy dolog, ami sosem változik és mindig igaz marad: Isten változatlan jelleme.

Nem számít, hogy mi zajlik benned vagy körülötted, Isten kegyelme akkor is teljes erővel hat. Ő mindig ott van veled, még akkor is, ha nem érzed.

A Biblia azt mondja a korinthusiakhoz írt második levél 1. részének 12. versében, hogy "Most, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, örömmel jelenthetjük, hogy sértetlen lelkiismerettel és hittel jutottunk ki belőle, és néztünk szembe a világgal – és még fontosabb, hogy rátok is felemelt fővel nézünk. Ez azonban nem saját erőnkből történt. Isten volt az, aki rendíthetetlenül magára irányította figyelmünket." (MSG fordítás)

Hogyan nézhetsz szembe bármivel tudva, hogy Isten kegyelme veled van, és kerülhetsz ki sértetlen hittel a nehézségekből? Íme három mód:

Támaszkodj Krisztusra stabilitásért! A Biblia azt mondja: "Mint az az ember, aki ... nem fél a rossz hírektől, sem rettegve attól, hogy mi történhet. Mert megértette, hogy Jehova gondoskodni fog róla" (Zsolt 112,6–7 TLB fordítás).

Hallgass Krisztusra iránymutatásért! Ő mindig jó jövő felé vezet téged: "'Tudom, hogy mit terveztem számodra' – mondja az ÚR. 'Jót tervezek neked, nem ártalmasat. Reményt és jó jövőt adok neked'" (Jer 29,11 NCV fordítás).

Nézz Krisztusra a megváltásért! A Biblia megígéri, hogy Jézus mindig ott lesz, hogy segítsen neked: "Ő mindig segít a nehézségek közepette. Ezért még akkor sem kell rettegnünk, amikor megremeg a föld vagy a hegyek a tengerbe omlanak" (Zsolt 46,1–2 NCV fordítás)

A krízisek lehetőséget ajánlanak neked arra, hogy olyasvalamibe fektesd a bizodalmad, melyet nem vehetnek el tőled: Istenbe és az ő sosem változó jellemébe. Lehet, hogy elveszíted az otthonod, az állásod, a házasságod, vagy az egészséged, azonban az Istennel való kapcsolatodat sosem veszíted el.

Raymond Edman, Billy Graham egyik mentora, egyszer azt mondta: "Sose kételkedj olyasmiben a sötétség idején, amit Isten a fényben tár eléd!"

Ezek a dolgok örökké igazak maradnak: Isten jó, szeret téged, veled van, tudja min mész keresztül, törődik veled, jó terve van számodra. Sosem hagy el, nem hagy cserben. Ez örökkévaló biztonságot jelent, amire építheted az életed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed jó időszakaiban mit tanultál Istenről és az ő szeretetéről?
  • Hogyan segítenek a fentebbi igazságok túljutni a nehézségeken?
  • Amikor elkezdesz kételkedni az Istenbe vetett hitedben, mely ígéretei bátorítanak a Bibliából?

Hiszel ma Isten ígéretében?

A Biblia azt mondja, hogy "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jn 3,16)

Készen állsz arra, hogy Isten beteljesítse az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, mondd el ezt az imát: "Kedves Istenem, hiszek Jézus Krisztusban, a te fiadban. Megvallom a bűneim, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, te pedig feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megmentőmben és követni őt, mint Uramat ettől a naptól kezdve. Vezesd az életem akaratod szerint. Jézus nevében, Ámen."

Ha elmondtad az imát Jézus befogadásáért, kérlek írj egy e-mail a rick@pastorrick.com címre. Szeretnék küldeni neked egy ingyenes anyagokból álló csomagot, hogy segítségedre legyen a Jézussal való közös utad megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása