Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádkozz másokért

2010. október 03. 02:11 - Lenard J


"és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért" Filippi 1,4.

Számodra is bátorító, ha tudod, hogy mások imádkoznak érted, nem igaz?

Ha ma küzködsz egy bizonyos kapcsolattal, hagy mondjak neked valamit: A leggyorsabb módja annak, hogy egy egy rossz kapcsolat jó kapcsolattá váljon az, hogy ha imában elkezded megköszönni Istennek azt a személyt.

Az hogy imádkozol valakiért két dolgot fog megváltoztatni: megváltoztatja a hozzáállásodat az emberek felé, és megváltoztatja azokat az embereket is, akikért imádkozol. A pozitív, helyeslő ima sokkal erőteljesebb mint a pozitív gondolkodás. Lehet, hogy az emberek ellenállnak a segítségünknek, megvetik a kéréseinket, könyörgéseinket, elutasítják a tanácsainkat és oda sem figyelnek a javaslatainkra, de az imáink ellen tehetetlenek.

Amikor valakinek azt mondod, "imádkozom érted" mit is mondasz valójában? Miért is imádkozol tulajdonkképpen? A válság és nehézségek idején a legtöbben nagyon jók vagyunk az imádkozás terén, de mi van a napi szintű dolgokkal? Olyankor hogyan imádkozol az emberekért? Azt kéred, hogy Isten áldja meg őket? Az túlságosan általános lenne. Minél specifikusabban imádkozol, annál specifikusabb választ fogsz kapni.

A Filippi 1:9-11 tartó szakaszában Pál nagyon részletesen írja le, hogy miért is imádkozik. "És azért imádkozom, hogy a szeretetet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel;hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására."

Ezek az igeversek 4 dolgot írnak le, ahogy te is imádkozhatsz az emberekért:

1. Szeretetben való gazdagság- imádkozz, hogy növekedhessenek szeretetben.
2. Jó ítélőképesség- imádkozz, hogy bölcs döntéseket tudjanak hozni.
3. Tisztaság és feddhetetlenség- imádkozz, hogy helyesen tudjanak cselekedni a mindennapokban.
4. Az igazság gyümölcseivel való teljesség- imádkozz, hogy Isten dicsőségére tudjanak élni.

Rick Warren Daily Hope, 2010. szeptember 26.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása