Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek elég az, amid van

2024. április 28. 03:00 - gerbeaud

"Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek? Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni." (János 6,5-6)

Emlékszel arra a történetre, amikor Jézus 5000 embernek adott enni mindössze öt kenyérből és két halból? Szerintem elképesztő, hogy az 5000 emberből, úgy tűnik, csak egy ember hozott ebédet. Szerintem sokan elrejtették a piknikkosarat a köntösük alá, mert nem akartak osztozni senki mással.

Egy kisfiú azonban felajánlotta a kenyerét és a halát, amit ebédre csomagolt. Odaadta Jézusnak azt a keveset, amije volt, és Isten ezt nemcsak arra használta fel, hogy megetessen egy csomó embert, hanem arra is, hogy megmutassa nekik, mennyire törődik velük és milyen hatalmas.

Isten mindig azzal kezdi, amid van. Lehet, hogy nincs sok időd. Lehet, hogy nincsenek nagy értékű vagyontárgyaid. Lehet, hogy nem gondolod, hogy tehetséges vagy.

De mindent odaadhatsz Istennek az életedben. Add neki a szívedet. Add neki a figyelmedet. Add neki a múltadat, a jelenedet és a jövődet. Add neki az áldozatodat. Lehet, hogy nem sok, de odaadhatod neki az öt kenyeredet és két haladat.

A János Evangéliuma 6. fejezetének 5. és 6. versében Jézus megkérdezi: "Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek? Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni".

Jézus nem aggódott amiatt, hogy hogyan adjon enni 5000 embernek. Már előre tudta, hogy mit fog tenni. Már jóval a tanítványok előtt látta a szükséget - és volt terve.

Ma meg kell értened ezt az igazságot: Isten mindig tudja a választ, még mielőtt a problémával szembesülnél. Isten nem aggódik a megoldhatatlan problémád miatt. Jézus számára még nincs túl késő. Ő már jóval előtted látta a problémádat. Tudta, hogy ez bekövetkezik, és már volt rá terve. Isten már azelőtt tudja a megoldást a problémádra, mielőtt még felismernéd, hogy az probléma!

Akkor miért aggódsz? Csak ismerd el, hogy van egy olyan problémád, amit egyedül nem tudsz megoldani, és aztán adj Istennek mindent, amid van. Figyeld, ahogyan fogja a kenyeredet és a haladat, és lakomát teremt belőlük.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Amikor egy megoldhatatlan problémával szembesülsz, az első reakciód a saját erőforrásaid vagy Isten ígéreteinek vizsgálata? Miért?
  • Mit jelent Istennek adni valamit?
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy átadjuk, amink van, mielőtt csodát tesz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.04.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása