Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nyisd ki a szemed

2013. június 23. 03:00 - Lilla:)

"Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsoltárok 119:18.)

supernova-explosion-500x300.jpg

Isten Igéjének tanulmányozása megváltoztatja az életed, ha átülteted a gyakorlatba, amit tanulsz. Ez azonban  azzal indul, hogy akarod-e tanulmányozni az Ő Szavát.

A Biblia mondja: "Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsoltárok 119:18.)

Olyan sok minden van, amit Isten meg akar mutatni nekünk, de akarnunk kell belelátni az ö Szavába nyitott szemmel.

Tehát, hogyan tanulmányozhatjuk Isten Igéjét? A hatékony bibliatanulmányozásnak - mindegy, hogy milyen módszert használsz - öt része van. Ma megnézünk kettőt és hármat holnap.

1. A megfelelő kérdést tedd fel! Megtanulni a Bibliát tanulmányozni ugyanaz, mint megtanulni a jó kérdést feltenni a szövegből. Nincs behatárolva, hogy hány kérdést tehetsz fel a Bibliából, mert nincs behatárolva a Biblia bölcsessége és éles látása sem. Minél mélyebbre ásol, annál több aranyat találsz. Ha kérdéseket teszel fel az olvasott szövegből, az segít túllátni a szövegen. Minden alkalommal, amikor Isten Igéjét tanulmányozod, újabb igazságokra bukkansz majd.

2. Írd le az észrevételeidet! Sose tanulmányozz Bibliát toll és papír nélkül (vagy billentyűzet, ha azt jobban szereted). Amikor megtalálod a választ egy kérdésedre, írd le mit tanultál! Olvashatod a Bibliát anélkül, hogy bármit is leírnál, de nem tanulmányozhatod.

Dawson Trotman, aki a "Navigátor szolgálat" alapítója, mindig azt mondta: "A gondolatok kibontakoznak, amikor átjutnak a szájon és az ujjakon." Vagyis ha nem mondod ki és nem írod le, akkor nem is igazán gondoltad át. Még ha semmit sem látsz a versekben, akkor is írd le, hogy nem láttál semmit bennük! Maga az írás cselekvése is új gondolatokat nyit meg.

 

Beszéljünk róla:

  • Vedd fontolóra a helyet, ahol minden nap Bibliát tanulmányozol! Mennyire segíti vagy gátolja a figyelmed?
  • Mit gondolsz, mi a különbség a "jó" és "rossz" kérdések feltevése között a Bibliával kapcsolatban? Attól félsz, hogy "rossz" kérdést teszel fel?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 06. 16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása