Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten: Sohasem siet, de mindig időben van

2014. május 29. 03:00 - gyanus

Az állhatatosságban azonban egészen a célig tartsatok ki! Akkor lesztek majd érettek és tökéletesek, akikben nincs semmi hiányosság." (Jakab 1:4. - Egyszerű fordítás)

Légy türelmes Istennel, és magaddal szemben. Az élethez tartozó egyik feszültségforrás, hogy Isten menetrendje ritkán azonos a miénkkel. Mi gyakran sietünk, amikor Ő nem. Talán csalódottnak érzed magad az életben látszólagosan lassú előrehaladásod miatt.

Emlékezz rá, hogy Isten sosem siet, de mindig időben van. Használni fogja az egész életedet, hogy felkészítsen az örökkévalóságban betöltött szerepedre.

A Biblia tele van példákkal, hogy Isten hogyan használja a hosszútávú haladást, hogy fejlesssze a jellemet, különösen vezetők tekintetében. Nyolcvan évet használt fel arra, hogy felkészítse Mózest, beleszámítva a pusztában töltött negyven évet. 14600 napig Mózes folyamatosan várt és tűnődött: "Itt van már az idő?" De Isten újra és újra azt mondta, hogy "Még nincs."

Mindenféle népszerű könyvcímek ellenére, nincs olyan, hogy "Könnyű lépések az érettségig", vagy "Az azonnali szentség elérésének titkai." Ha Isten óriás tölgyet akar alkotni, száz évet használ fel, de ha gombát akar alkotni, egy éjszaka alatt megteheti.

A nemes lélel kűzdelmeken, viharokon és szenvedéssel teli időszakokon át növekszik. Légy türelmes a haladást illetően. Jakab azt tanácsolja: Az állhatatosságban azonban egészen a célig tartsatok ki! Akkor lesztek majd érettek és tökéletesek, akikben nincs semmi hiányosság" (Jakab 1:4 - Egyszerű fordítás).

Ne bátortalanodj el. Amikor Habakukk depressziós lett, mert úgy gondolta Isten nem elég gyorsan cselekszik, Isten azt mondta: "Beteljesedik ez a látomás a maga idejében,de még várnod kell türelemmel. Siet a beteljesedés felé, és nem fog csalódást okozni. Ha úgy tűnne, hogy késik, te akkor is kitartóan várj, mert eljön bizonyosan, eljön és nem késik!" (Habakukk 2:3 - Egyszerű fordítás)

A késedelem nem visszautasítás Istentől!

Emlékezz milyen messzire jutottál már, ne csak arra, hogy milyen messze kell még eljutnod. Nem ott vagy, ahol szeretnél, de ott sem, ahol régen voltál. Évekkel ezelőtt az emberek hordtak egy népszerű kitűzőt a következő betűkkel: KLTIMNVV, ami azt jelenti: "Kérlek Légy Türelmes, Isten Még Nem Végzett Velem." Isten nem végzett még veled sem, szóval folytasd az utat előre. Még a csigának is sikerült elérnie a bárkát, álhatatossággal!

Beszéljük meg!

  • Hogyan használ Isten szenvedéssel teli időszakokat az életedben, hogy feljessze a jellemedet?
  • Miért olyan nehéz a számunkra, hogy türelmesek legyünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy Isten munkálkodik?
  • Milyen Istentől származó ígéretekre, vagy tapasztalatokra tudsz visszaemlékezni a múltból, amik bátorítanak, miközben vársz Isten megfelelő időzítésére?
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása