Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan kezeld az érzelmeidet?

2015. január 23. 03:00 - magyarosijulia

„Az emberi természet irányítása halálba vezet, de a Lélek vezetése élet és békesség. Aki az emberi természetének engedelmeskedik, nem lehet kedves Isten előtt.” (Róma 8:6,8 - TEV fordítás)

Az elme békességének a kulcsa megtanulni irányítani az érzéseinket.

Négy fontos okot szeretnék megosztani veletek Isten Igéjéből, amiért fontos kezelni az érzéseidet.

  1. Meg kell tanulnod irányítani az érzéseidet, mert azok gyakran megbízhatatlanok. Ami zsigerből jön, gyakran rossz, a megérzéseid sokszor csalnak, az érzéseid megannyiszor sötét utakra vezetnek. Nem támaszkodhatsz mindig arra, amit érzel! A Péld 14:12 azt írja: „Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet.” Nem szabad mindent elfogadnod, amit érzel, mert nem minden helyes és hiteles, és nem biztos, hogy jó irányba vezet.
  2. Meg kell tanulnod irányítani az érzéseidet, mert nem szeretnéd, hogy befolyásoljanak. Ha nem irányítod az érzéseidet, akkor azok fognak irányítani téged, és a hangulataid fognak befolyásolni! Hogyha csak az érzéseid vezetnek, mások is észreveszik ezt, és ki fogják ezt használni. A legrosszabb viszont az, hogy Sátán kedvenc fegyvere a negatív, romboló érzelmek, ezért fel fogja használni a félelmet, a megbánást és az aggodalmaskodást, hogy tönkretegye az életedet. A Biblia azt írja az 1Pt 5:8-ban: „Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el.”
  3. Meg kell tanulnod irányítani az érzéseidet, hogy kedves lehess Isten előtt. Ha az érzéseid irányítják az életedet, nem irányíthatja azt az Isten! Hogyha az érzéseid alapján hozod meg a döntéseidet, azokat tetted az isteneddé, nem lehet Isten az Urad! A Róma 8:6,8 ezt mondja: „Az emberi természet irányítása halálba vezet, de a Lélek vezetése élet és békesség. Aki az emberi természetének engedelmeskedik, nem lehet kedves Isten előtt.” (Róma 8:6, 8 TEV fordítás)
  4. Meg kell tanulnod irányítani az érzéseidet, hogy sikeres lehess az életben. Több kutatás bizonyította, hogy sokkal fontosabb az érzelmi intelligencia, mint az értelmi, amikor a sikerről beszélünk. Hány olyan embert ismerünk, akik elvesztették a becsületüket a dühben kimondottak miatt, vagy elveszítettek egy munkalehetőséget az önfegyelem hiánya miatt?


A Biblia azt írja a Péld 5:23: „(Az emberek) elvesznek és meghalnak a saját bolondságuk és az önfegyelem hiánya miatt” (CEV fordítás).

Amikor átadod az életedet Jézusnak, az érzéseidet is át kell adnod. Amikor azt mondod, hogy átadtad a szíved az Úrnak, akkor az érzéseidet is alá kell rendelned Neki! Jézus az érzéseid ura is akar lenni, nem csak a gondolataid és tetteid irányítója.

„Mostantól kezdve az elkövetkezendő életeteket nem emberi vágyak, hanem az Isten akarata szerint kell éljétek!” (1Pt 4,2 TEV fordítás)

Beszéljetek róla

  • Az érzéseid alapján hozod meg a döntéseid? Honnan tudod, hogy egy adott érzés jó vagy rossz?
  • Szerinted miért fontos megtanulni, hogy a Szentlélek vezetésére hallgass? Hogyan tudod ezt megtenni?
  • Mit kell még alárendelned Istennek az érzelemvilágodból?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása