Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Néha Isten szándékosan késlelteti az álmaidat

2015. május 09. 03:00 - FodorImi

 

„Emlékezz vissza, hogyan vezetett az ÚR a pusztában végig a 40 éven át, alázatban tartott, és próbára tett, hogy megismerje, mit válaszolsz, igazán engedelmeskedsz-e neki, vagy sem.” (V. Mózes 8:2 – TLB fordítás)

Az álmok sosem válnak valóra azonnal. Mindig van egy várakozási időszak. Ábrahámnak az volt az álma, hogy egy hatalmas nép atyja lesz, és 90 évet várt, mielőtt azt mondhatták róla, hogy van egy fia. Noé álma egy bárka építése volt, de ez 120 évébe került neki.  Az Izraeliták kijöttek Egyiptomból, aztán 40 évig vándoroltak körben a pusztában, mielőtt beléptek volna az Ígéret Földjére, bár az csak kb. kétheti járásra volt Egyiptomtól.

Éppen úgy, mint az Izraeliták, néha mi is szándékosan késleltetve vagyunk. Isten arra használja a késést, hogy felkészítsen. Minden álomnak vannak nehézségei.  Isten arra használja a késést, hogy felkészítsen ezekre a nehézségekre. Isten tudta, hogy ha az Izraeliták felkészületlenül mennek harcba, akkor nem tudják majd kezelni ezt a helyzetet, így kellett nekik ez az idő felkészülni arra, ami előttük állt.

Isten arra is használja a késést, hogy próbára tegyen minket. Mózes V. könyve 8:2-ben azt mondja a Biblia: „Emlékezz vissza, hogyan vezetett az ÚR a pusztában végig a 40 éven át, alázatban tartott, és próbára tett, hogy megismerje, mit válaszolsz, igazán engedelmeskedsz-e neki, vagy sem.” (TLB fordítás)

Amikor tehát késleltetve van az álmod, mit válaszolsz rá?

Ne félj!

Ez az első hiba, amit az Izraeliták elkövettek. V. Mózes 1:28 azt mondja: „Miért kellene oda mennünk? Félünk. A férfiak, akiket kiküldtünk, azt mondják, hogy azok az emberek erősebbek és magasabbak nálunk.” (GNT fordítás) Az Izraelitáknak volt elég hitük kijönni Egyiptomból, de nem volt elég hitük belépni az Ígéret Földjére. Féltek.

A félelemmel az a probléma, hogy a pusztában tart. Meghosszabbítja a késést. Közületek sokak álma sohasem teljesül be, nem Isten miatt, hanem saját magatok miatt, mert nem mertek hitben lépni.

A félelem ellenszere, hogy Isten jelenlétére összpontosítasz. Felismered, hogy Isten veled van. Amikor félsz követni az Istentől kapott álmodat, akkor Isten jelenlétére kell fókuszálnod. Ő azt mondja:  „Ne félj, én veled vagyok!”  (Ézsaiás 41:10a – TLB fordítás) Ő most veled van. Veled is volt, és veled is lesz mindig.

Néhányan közületek épp most vannak a késleltetés szakaszában. Imádkoztatok valamiért, és még nem történt meg. Lehet, hogy arról kezdtek gondolkozni, hogy Isten elfelejtett titeket.

Isten nem feledkezett meg rólatok! Szándékosan késleltet. Isten tudja, hogy min fogtok keresztül menni. Fel akarja építeni a jellemeteket, és meg akar tanítani, hogy bízzatok benne. Számíthattok rá, számíthattok a segítségére. Ne féljetek!

Beszéljetek róla

  • Hogyan tette próbára Isten a hiteteket, amely lelki növekedést hozott az életetekbe?
  • Milyen félelmeitek vannak Isten vezetésével kapcsolatban, vagy mi az, amit kérhet tőled, hogy megtegyél?
  • Hogyan mutathatod meg Istennek, hogy bízol benne ma és a jövőben?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2015.05.02)
 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása