Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jó döntések mindig egyeznek Isten Igéjével

2015. augusztus 26. 03:00 - FodorImi

„Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.” (Zsoltárok 119:105)

Amikor döntést kell hoznod, az első és legfontosabb kérdés ez:  „A döntésem összhangban van-e Isten Igéjével?”

El kell döntened, mi lesz a végső, abszolút tekintély az életedben. Valójában ez két választásban sűríthető össze: Isten Igéje, vagy a világ. Döntéseidet arra alapozod, amit Isten mond, vagy amit az emberek mondanak?

Ha életedet a népszerű véleményekre alapozod, akkor mindig le leszel maradva, mert ezek minden nap változnak. Ami tegnap „belefért”, az ma „nem fér bele”. Ami ma „jó” az holnap nem lesz „jó”, és ami holnap „megfelel” az holnapután nem lesz „megfelelő”. Ha életedet a népszerű kultúrára, politikai korrektségre, közvélemény kutatásokra alapozod, nem lesz olyan vezérelved, amely szerint élhetsz. Ezt nevezik az alapok elcsúszásának.

Más oldalról viszont, ha életedet Isten szavára alapozod, az igazság sosem változik. Az igazság mindig igaz. Ezért, ha Isten valamit rossznak mondott 10.000 évvel ezelőtt, az rossz volt 500 évvel ezelőtt is, rossz ma is és rossz lesz 1000 év múlva is. Nem törődöm azzal, mit mutatnak a közvélemény kutatások, mit kíván a politikai korrektség, vagy mit mond a média. Ha Isten azt mondja, hogy valami rossz, akkor az rossz. Mindig az volt, és mindig az lesz. Ha Isten valamit jónak mond, akkor az mindig jó. Ez a szilárd alap!

A világegyetemet Isten bizonyos törvényekkel – fizikai, erkölcsi és szellemi törvényekkel alkotta meg. Ezek köré építette az Univerzumot, nem azért mert szeszélyes, hanem hogy mindannyiunk javára legyen. Amikor együttműködsz az Univerzum elveivel, akkor sikerrel jársz. Ha elutasítod, fellázadsz ellenük, nem engedelmeskedsz, vagy figyelmen kívül hagyod Isten elveit, egyedül te fogsz megsérülni. Nem tudod megtörni Isten törvényeit, azok törnek össze téged. Ha felmegyek egy magas épület tetejére, és leugrom, nem fogom megtörni a gravitáció törvényét, hanem az tör össze engem. Ugyanez igaz az erkölcsi és a szellemi törvényekre is. Nem teheted meg, hogy fittyet hánysz Istenre, majd továbbmész. Az ítélet elkerülhetetlen. Bármikor, ha megszeged Isten elveit, veszélynek teszed ki magad.

Mindezt észben tartva, biztos lehetsz a döntéseidben. Ha Isten azt mondja, „rendben”, akkor tedd meg. Ha Isten azt mondja, „nem”, akkor ne tedd meg.

„Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.” (Zsoltárok 119:105).

Beszéljetek róla:

  • Hogyan próbál a társadalom meggyőzni arról, hogy az igazság szubjektív?
  • Mit szükséges tenned ahhoz, hogy elég jól megismerd a Bibliát, hogy biztos alapja lehessen döntéseidnek?
  • Hogyan tapasztaltad meg a szabadságot, amikor engedelmeskedtél Isten törvényeinek és útmutatásainak?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2015.08.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása