Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus miért nem mentette ki magát ?

2016. március 30. 05:31 - csmsdvd

"Ő azonban hallgatott, és nem válaszolt semmit. Ismét megkérdezte őt a főpap: Te vagy a Krisztus, az Áldottnak Fia?" (Márk 14:61, NIV fordítás)

Mi olyan fontos a húsvétban? Az, hogy Jézus az, akinek vallotta magát. Ő az Isten, aki emberi testet öltött, és azért jött a Földre, hogy megmentsen bennünket.

Húsvét hétvégéjén három esemény követte egymást drámai sorrendben. Jézus kihallgatása, halála és feltámadása.

Jézus hat kihallgatáson ment keresztül. Egy éjszaka alatt Annásnál (Kajafás apósa), Kajafásnál (a főpap), a Szanhedrin előtt ( a nagy főtanács), Pilátusnál (Jeruzsálem kormányzója), Heródesnél (Galilea tartományi kormányzója) és újra Pilátusnál.

A hat kihallgatás után milyen vádat találtak? Semmit. Semmi rosszat nem tett. Olyan emberekhez vitték, akik hamisan vádolták, egyik sem állta meg helyét.Végül egy ítéletre méltó vádat találtak: azt tartja magáról, hogy ő az Isten fia. Ez az egyetlen indok, amiért Jézus kereszthalálra ítéltetett.

Mindenki, aki találkozik Jézussal, alkot róla véleményt. Vagy azt hiszi, hogy egy hazudozó, vagy azt, hogy bolond, vagy azt, hogy ő az Úr. Az nem lehet, hogy azt hiszem: ő egy jó tanító. Ő nem lehet csak egy jó tanító, mivel egy jó tanító nem mondaná: "Én vagyok az Isten, csak általam juthatsz a Mennybe".  Egy igaz ember nem mondana ilyet, csak ha tudja, hogy igaz.

Jézus azt tartotta magáról, hogy ő a világ megváltója. Feljegyezték (János 12:47) "nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem". Ő megengedte, hogy kihallgassák, nincs kétség afelől, ki volt Ő. Ő bármikor leállíthatta volna a kihallgatást, Ő tudta, hogy bűnösnek találják, és kereszthalálra ítélik majd. De hagyta, hogy megtörténjen. Minden a terv része volt.

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, miért engedte Isten, hogy Jézus meghaljon ártatlanul? Mit mond ez Isten jelleméről?
  • Mi volt az első reakciód, mikor megismerted Jézust?
  • Most mit gondolsz Jézusról?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása