Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha meg akarod változtatni az életed, kezd a testeddel!

2016. április 14. 03:00 - magyarosijulia

„Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." (Róma 12,1)

Hogy bármilyen változás történjen az életed bármelyik területén, legyen az pénzügyi, hivatásbeli, oktatásbeli, szellemi vagy kapcsolati, a fizikai változással kell kezdened.

Miért? Mert a tested hatással van a viselkedésedre. Az izmaid hatással vannak a hangulatodra és a motiváltságodra. A fizikai valód hatással van a lelkire.

A Róma 12,1 ezt mondja: „Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." (Róma 12,1).

Az a gond az élő áldozattal, hogy le tud mászni az oltárról! Állandóan ezt csináljuk. Felajánljuk önmagunkat Istennek, utána meg visszavesszük magunkat. Ez nem egy egyszer s mindenkorra szóló ajánlat, hanem meg kell tennünk négyszer, ötször, vagy talán tízszer is naponta!

Tehát mi a te igazi, élő és szent áldozatod? A Biblia három dolgot említ, ami által dicsőíteni tudjuk Istent a testünkkel:

  1. Tisztítsd meg a tested! A Biblia azt írja a 2Kor 7,1-ben: „Mivel tehát ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, és Isten félelmében tegyük teljessé a mi megszentelődésünket." Úgy tisztítod meg a testedet, hogy kontrollálod, hogy mi kerül be az elmédbe azáltal, hogy mit nézel és hallgatsz; hogy figyelsz arra, mit eszel és iszol.
  2. Törődj a testeddel! Az Efézus 5,29-ben ez áll: „Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat." Ha formában tartod a testedet, Istent magasztalod!
  3. Kontrolláld a tested! „Mindegyikőtöknek meg kell tanulnia kontrollálni saját testét olyan módon, ami szent és tiszta." (1Thessz 4,4 NIV fordítás). Kontrolláld a tested, hogy ne a tested irányítson téged! Nem mondhatod, hogy "nem tehetek róla!"

Bármilyen változást szeretnél az életedben, energiára lesz szükséged. Hogy meglegyen az energiád a céljaid eléréséhez, a változásnak a testeddel kell kezdődnie!

Beszéljetek róla:

  • Milyen gyakorlati módon tudod ma dicsőíteni Istent a testeddel?
  • Milyen apró dolgokban kell változtatnod, hogy kontrollálni tudd a tested? És milyen nagy dolgok jöhetnek számításba?
  • Hogyan táplálja és gondozza Krisztus az egyházát? Szerinted miért akarja Isten, hogy ugyanezt tedd a testeddel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása