Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit tesz a hit az álmaiddal?

2024. április 25. 03:00 - ReveSz

silhouette photography of black mountain range during daytime

"Dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó hatalmas ereje által sokkal többre képes, mint amit valaha is kérni merünk, vagy amiről még csak álmodni is merünk - végtelenül meghaladja legmagasabb imáinkat, vágyainkat, gondolatainkat vagy reményeinket." Efézus 3:20 (TLB fordítás)

Az Istentől kapott álmok a hit által válnak valósággá. Semmi sem történik addig, amíg a vágyott álmok és a hit el nem kezd együttműködni.

A Biblia tele van olyan emberekkel, akik álmokat kaptak Istentől. Ábrahám arra vágyott, hogy egy nagy nemzet atyja legyen. Mózes arról álmodott, hogy felszabadítja Isten népét. József arról álmodott, hogy megmenti népét és ezzel saját családját. A Szentírás még sok olyan emberről ír, akik inspiráló vágyálmokkal rendelkeztek, köztük Dániel, Eszter és Pál.

Az Efézusi levél 3. fejezetének 20. verse azt mondja: "Dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó hatalmas ereje által sokkal többet tud tenni, mint amit kérni merünk, vagy amiről még csak álmodni is merünk - végtelenül meghaladja legnagyobb imáinkat, vágyainkat, gondolatainkat vagy reményeinket" (TLB fordítás).

Nos, ha volt valaha is "kitöltetlen csekk" vers a Bibliában, akkor ez a vers az. Isten sokkal többre képes, mint amit kérni mernél. Mit nem mersz kérni Istentől? Ő jóval többet tud megtenni, mint ami után te még csak vágyakozol.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én elég nagy álmodozó vagyok. Álmodozásaim azonban semmik ahhoz képest, amit Isten tervezett életemmel. Olyan, mintha Isten azt mondaná: "Rick, gondolj a legnagyobb dologra, amiről valaha is álmodtál! Találd ki, mi az a legeslegnagyobb dolog, amiről úgy gondolod, hogy meg tudom tenni a te életedben? Én még ezt is jóval felül tudom múlni!"

Amikor a mennybe érsz, sírhatnál majd azért a sok mindenért, amit megtehettél volna, ha csak egy kicsit is jobban hiszel Istennek. Számomra akkor az lenne a pokol, ha meglátnám mindazt, amit férjként, apaként és lelkipásztorként elérhettem volna, és amivé válhattam volna, ha csak egy kicsit jobban hiszek Istenben.

De a mennyben nincsenek könnyek. Isten már most mindent megad neked, amire szükséged van ahhoz, hogy megvalósítsd azt, amit eltervezett számodra. Szóval álmodj nagyot a kapcsolataidról, a házasságodról, a családodról, a karrieredről. És ha elég erős a hited, valóra is tudod váltani mindezeket az álmokat.

Isten sokkal többre képes, mint amit kérni, vagy amiről álmodozni mersz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Honnan tudod, hogy az álmaid Istentől vannak-e?
  • Mit jelent a gyakorlatban, hogy a hitedet veszed igénybe álmaid megvalósításához?
  • Mit gondolsz miért nem válik valósággá minden álmunk?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.04.18.)

Bízol-e Isten ígéretében, hogy Jézus Krisztus által megváltást nyerhetsz?

Ha készen állsz arra, hogy életedet Jézusnak szenteld, akkor imádkozd ezt az imát:

"Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, és egy nap befogadsz mennyei örök otthonodba.
Megvallom bűnös vagyok, és befogadlak az életembe, mint Uramat és Megváltómat. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem bármi által, amit én teszek. Ma életem minden részét átadom a te irányításodnak.
Hálás vagyok feltétel nélküli szeretetedért. Életem hátralévő részét arra akarom fordítani, hogy önmagam szolgálata helyett téged szolgáljalak és téged szeresselek. Átadom neked az életemet, arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha imádkoztál, hogy elfogad Jézust, kérlek, tudasd velem ezt és írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása